0

Ka Kanal 2 lahkub vabalevist

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Nagu telekanal TV 3, soovib ka Kanal 2 vabalevist lahkuda, teatas osaliselt riigile kuuluv telekomifirma Levira.  

"See oli Kanal 2 kui äriettevõtte juhtkonna ja omanike otsus. Oleme Levira poolt teinud kõik, mida saame, et veenda Kanal 2 jääma, aga ilmselt polnud see piisav. Oleme alati valmis nendega koostööd jätkama," ütles Levira juhatuse liige Aare Siimon, kommenteerides Kanal 2 reedest teadet lahkuda vabalevist. 

Levira kinnitab, et jätkuvalt on kõige soodsam televiisorit vaadata TasutaTV vahendusel. Vabalevi vaatajate osakaal suurenes möödunud aastal 9 protsenti ning vabalevi vaatas Emori andmetel 15 protsenti peredest – kokku 86 000 peret. Lisaks veel 19 000 peret, kes kasutavad TasutaTVd pere teise teleri vaatamiseks, märkis Levira.

Ettevõtte teatel piirab TasutaTV kanalite vähenemine televaataja valikuvõimalusi ning satelliit- või kaabel-TV teenuste tarbimisega kaasnevad televaatajale lisakulud. Samas kinnitab Levira, et soovib jätkata koostööd kõigi eratelekanalitega ning on teinud kõik, et veenda neid jätkama. 

Kanal 2 teatas reedel, et on valmis lahkuma TasutaTV levialast, seda lisaks TV 3 plaanile lahkuda TasutaTV-st alates 1. juulist. Lisaks neile levivad TasutaTV-s praegu kaks Eesti TV kanalit, Tallinna TV ja France24 ning mitmed kanalid sisalduvad uue põlvkonna hübriid-TVs, mis eeldab internetiühendusega telerit. 

Levira on meedia- ja pilveteenuseid ning ringhäälingu võrguteenuseid osutav ettevõte. Eestis toob Levira televaatajani ja raadiokuulajani enamiku Eestis levivaid tele- ja raadiokanaleid. Rahvusvahelistele telekanalitele ning meediaettevõtetele osutab Levira teleprogrammide väljastusteenuseid. Ülekandebussidega toodab Levira teleülekandeid Skandinaavias ja Balti riikides. Ettevõtet osutab ka IT-majutus ja pilveteenuseid.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz