Taebla lasteaia “Õunakesed” tõid toimetusse tänukirja

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

taebla lasteaed toimetuses 2

Taebla lasteaia "Õunakese" rühma lapsed käisid täna toimetuses, et ise kohale tuua tänuavaldus. Lapsed tänavad veekeskuse sõbralikke onusid ja tädi Liljat, kes aitas neid hädast välja, kui üks ujumisriiete kott ununes bussi. Lapsed tänavad veel Cargobusi tädi Kateriinat, kes aitas ujumisriiete koti tagasi saada. 

Lapsed tõid toimetusele kingituseks kaks lillepotti. Ühes kasvab maasikas ja teises väike aedkannike. Need pärinevad lasteaia eilselt heategevuslikult taimelaadalt.

Lasteaia direktor Vilja Raamat rääkis, et taimelaat hakkab juba traditsiooniks saama, tänavune oli kolmas. 

Ettevõtlikkuse õpetamiseks mõeldud taimelaata on kaasa haaratud lapsed, lasteaiatöötajad ja lapsevanemad; ostjana aga on kaasatud terve kogukond. Lapsed – juba sõimerühmast alates – kasvatavad rühmades ise taimi. Lapsed teevad ise kuulutused, panevad taimed välja ja hinnad juurde. 

Varem on laata saanud pidada lasteaia õues, aga eilne oli halva ilma pärast majas sees. Lapsevanemad aitavad müüa ja ostavad. 

"Ostjaid ikka oli," ütles Raamat. "Mõni ütles, et mul aeda ei ole, aga ikka ostan, laste toetuseks."

Kuidas laadalt teenitud tulu kasutada, otsustavad lapsed ise. Mullu käidi Ranna rantšos, aga eilse laada tulu on veel kokku löömata ja kasutamine otsustamata, ütles direktor. 

Kevadise taimelaada kõrval peab Taebla lasteaed ka jõululaata. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
lihtsaltmaria
8 aastat tagasi

Nii vahva, jätkake samas vaimus…super!