Läänemaal on töötuid üle 6 protsendi

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Läinud nädala seisuga oli Läänemaal töötukassas arvel 674 inimest, mis teeb töötuse määraks 6,4%.

Töötukassa Läänemaa osakonna juhataja Evelin Kullisoni sõnul tuleb igal nädalal arvele umbes 30 uut töötut. „Igal nädalal on ka neid, kes töö leiavad ja arvelt maha lähevad,” ütles ta. Töötuna arvele tulijate seas on Kullisoni sõnul palju neid, kes on PKCst märtsi lõpu seisuga koondatud. 

Töötuse taseme poolest on Läänemaa neljandal kohal Eestis, jäädes alla Ida-Viru-, Võru- ja Valgamaale, kus on töötus üle 8 protsendi. Madalaim, veidi üle 3% on töötuse tase Harjumaal, Tallinnas ja Tartumaal.

Evelin Kullisoni sõnul on töötuse statistikat muutnud PKCst koondatud. „Kui varem oli töötute hulgas ühe naise kohta 1,7 meest, siis nüüd on naisi veidi rohkem kui mehi,” selgitas ta. Kullison lisas, et tegemist on naistega, kes pahatihti ei oska eesti keelt.

Kullisoni sõnul on töötukassas arvel olevaist Läänemaa töötuist 20% pikaajalised töötud, 10% on noori ja 9% puudega inimesi.   

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments