3

Lääne Elu paberleht neljapäeval, 14. mail

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

lel1405001_uus

Kasari suletavasse koolimajja võib tulla hooldekodu

Lihula vald plaanib hooldekodu laiendada Kasari suletavasse koolimajja, kus saaks eraldi hooldust pakkuda kümmekonnale dementsele hoolealusele. Üldse loodaks poolsada uut hooldekohta. Praegu pakub Läänemaal üldhooldust neli hoolekandeasutust, kus on kokku 167 kohta. Kõik kohad on täis, järjekorras on 51 inimest.

 

Kevad lõpetab ehitajate näljapajuki

Kevade tulek lõpetab ehitajate näljapajuki, sest ilmade paranedes ärkavad ka tellijad talveunest ja inimestel on rohkem aega, et oma kinnisvara kõpitseda. Ehitajad aga leiavad, et Haapsalus ja kogu Läänemaal on ehituses tihe konkurents, sest  ehitusfirmasid tegutseb maakonnas mitukümmend.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
olaf
olaf

Teada olevalt on Lääne maakonnas litsentsiga ehk vastutusega ehitusettevõtteid kõige rohkem 5-7. Projekteerimisfirmasid või tehnilise litsentsi firmasid 3-4. Nende ettevõtete vastutajatel on pidev kohustus oma eriala õppida, olla kursis erinevate seadustega jne. Iga viie aasta tagant peavad nad ennast kutsekomisjonis tõestama oma teoreetilisi ning praktilisi teadmisi, et nad on litsentsi väärilised. Nn tööteostusfirmad, kes millegi eest ei vastuta ja garantiisid pole võimelisi andma, on piisavalt. Nende teadmised piirduvad praktiliste kogemustega. Tellija teadmised piirduvad meedias ja Haapsalu turul levivate teadmistega. Nii, et siis tihe konkurents.

Täpsi.
Täpsi.

Ja peale firmade on ka kahtlase maine ja töökultuuriga sosssepad kah tööd tegemas. Ja raha võtavad mustalt ja vastutusest ei taha midagi kuulda.

Kübe
Kübe

Meie brigaad on ka valmis ehituses väljakutseteks. Kontor on meil säästuka vastas bussipeatuses. Raha ja puhkuse võtame ette.

wpDiscuz