Haapsalu erakooli asutamist arutatakse edasi

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Eelmise kolmapäeva õhtul oli taas lastevanemate kokkusaamine, et arutada Haapsallu rajatava erakooli Maria kooli asutamise üle.

Arutelule oli kokku tulnud kümmekond lapsevanemat ja teemadena käsitleti tulevase kooli õppekava valikut ja kooli vedava lastevanemate mtü loomist.

„Meil oli kohal üks õpetaja, kes on töötanud põhikooli riikliku õppekava järgi ja praegu töötab Waldorf õppekava järgi ja leidsime, et riikliku õppekava järgi on võimalik teha kõiki häid asju, mis tänapäeva hariduses olla saavad,“ rääkis kooli algatusrühma liige Mare Tereping.

Terepingi sõnul olid kohale tulnud lapsevanemad tulihingelised kooli ootajad, kuid kooli mtü loomiseks on neid veel vähe.

„Ideaalis võiks lapsevanemaid olla iga lennu jaoks, ka neid, kelle laps tuleb ülejärgmisel aastal kooli, neid, kelle laps tuleb kolme aasta pärast, nelja, viie aasta pärast,“ rääkis Tereping.

Samuti võiks Terepingi sõnul ideaalis alustada kolme esimese klassiga, kus igas klassis on 20 õpilast. 

"See on Haapsalu tingimustes keeruline," ütles Tereping, sest samal ajal kooli luues ei soovi nad teistest koolidest õpilasi n-ö ära võtta.

Samuti ei ole koolil veel oma maja, kus tegutsema hakata. Tereping ütles, et oli küll mõte, et saab mõnda lasteaeda otsapidi sissekolida, sest lapsi hakkab vähemaks jääma, kuid kooliremontide tõttu võib see variant Terepingi hinnangul mitmeks aastaks kaduda.

„Ühtegi töövõitu veel ei ole,“ ütles Tereping erakooli rajamise seisu kohta. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Muinasjutuvestja
8 aastat tagasi

… ja kui nad veel surnud pole, arutavad nad väsimatult edasi.

Uskmatu+Toomas.
8 aastat tagasi

Lihtsalt üks heietus.Tulime kokku jõime kohvi ja arvasime,et võiks,tuleks jne. kui ainult leiaks lolli kes kõik kinni maksab
Pöörduge isiklikult eraviisiliselt Ligi poole ja igasugune isu erakooli teha kaob.Lisaks saate ka kuulda midagi vängemat taolise idee kohta.
.Kui noorem olin siis sõpradega õllelaua taga olid nats kangemad ideed.

rahu
8 aastat tagasi

Ligi tahab eliitkoolide riikliku toetuse ära lõpetada,seega vaevalt mõni uus kool tekib,pigem lähevad olemasolevad kinni.

hüdra
8 aastat tagasi

see nn. erikoolide tegemise teemat saab võrrelda nn. “roheliste mehikeste”maale sisseimbumisega, kellegile kusagil ei anna rahu, et siin maalapil eestlased elavad, vaja on segadust tekitada ja koolilapsed mingiteks erilisteks selgeltnägijateks õpetada, et siis oma multikultist tulenevaid väärarenguid nende abil paljundada.alustatakse sellega aga juba lapse imikueas, lapse sundristimisega.

sealjuures
8 aastat tagasi

vajab eliitkool eliitõpetajaid.Need aga siia maanurgakesse ei kipu.

just just
8 aastat tagasi

et siis need ,kes eliitkoolis ei ole, on lollid. Super !

hea mõte
8 aastat tagasi
Reply to  just just

lollid on need, kea tahavad korralikke koole ära kaotada. Minge Hiina kultuurirevolutsiooni tegema!

hiromant
8 aastat tagasi

seda kooli lihtsalt ei tule.

Salmele
8 aastat tagasi

nii on,et lastel peaksid olema võrdsed võimalused.Ja alustuseks võiks ära kaotada Eestis nn.eliitkoolid.

hea mõte
8 aastat tagasi
Reply to  Salmele

muidugi kaotame eliitkoolid ära, las kõik olla lollid

veel...
8 aastat tagasi
Reply to  Salmele

Paraku kõik kunagi võrdseteks ei saa. Eliitkoolide kaotamine seda kindlasti ei taga ka. Lapsed ongi võrdsed, ometi ei ole nende vanemad võrdsete võimalustega ja sellest kahjuks pääsu pole.

Salme
8 aastat tagasi

Milleks? Kui laps tahab saab ta väga hästi ise öppida ka tavakoolis, kas on vaja eraldada teie meelest “kuldmunad” “teistest”? Lapsed olgu võrdsed

Eks algul
8 aastat tagasi

…pannakse kinni päästekomandosid ja tavakoole- küll siis inimesed hädaga oma vabatahtlike komandod ja erakoolid teevad.Reform ju veel võimul. Haapsalu koolid on väga head. Ei näe mingit põhjust oma lapselapsi mingisse erakooli panna…

eks+ta+ole
8 aastat tagasi
Reply to  Eks algul

Olen seda meelt,et alghariduse peaks laps tasuta saama. Koolid on kuidas on. Haapsalul paraku puudub soov uuenduste suunas liikuda. Seni kuni linna hariduselu nõustab nõukaraamides vanamutt, pole midagi paremat tahtagi. Kui hakkavad muudatused ladvikus toimuma,siis areneb ka tõenäoliselt kõik muu. Seniks hoiame rahakotid valla.