4

Jõustub Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilvese abielu lahutus

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kohvikutepäev (50) (1300x730)Toomas Hendrik ja Evelin Ilves. Foto: Urmas Lauri

Täna jõustub president Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilves 2004. aastal sõlmitud abielu lahutus, alates reedest kaotab Evelin Ilves ka ametihüved.

Lahutuse jõustumise järel ei laiene Evelin Ilvesele enam presidendi ametihüve seaduses sätestatud presidendi abikaasaga seotud hüved. Seaduse kohaselt on presidendi abikaasal õigus presidendi ametivolituste ajal saada oma käsutusse sekretär, kes on presidendi kantselei teenistuja, kasutada riigi kulul ametiautot ning selle korrashoiu ja kasutamisega seotud teenuseid, saada esinduskulude katteks igakuist esindustasu, mille suurus on 30 protsenti presidendi ametipalgast, ning saada hüvitist lähetuskulude ja muude põhjendatud kulutuste eest.

Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves jätkavad ühiselt tütre kasvatamist, Ärma talu jääb Toomas Hendrik Ilvese ainuomandisse ja on tema kui presidendi ametikodu.

1952. aastal sündinud Toomas Hendrik Ilves ja 1968. aastal sündinud Evelin Ilves, neiupõlvenimega Evelin Int abiellusid 2004. aastal, aasta varem oli neil sündinud tütar Kadri Keiu. Mõlemale oli tegemist teise abieluga. Toomas Hendrik Ilvesel on eelmisest abielust 1987. aastal sündinud poeg Luukas Kristjan ning 1992. aastal sündinud Juulia.

Avalikkusse jõudsid kuuldused probleemidest Ilveste pereelus mullu augustis, kui Evelin jäi õhtuses Tallinnas kohvikus Komeet kaamerasilma ette üht noormeest suudeldes. Seejärel kirjutas Evelin Ilves oma Facebooki lehel: "Mul on praegu kanda üks raskemaid aegu. Palun andestage, kellele olen haiget teinud."

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
E teab
E teab

Ameerika käskinud lahutada!Mäng vaid….Mis tõeline põhjus,selle saab kunagi hiljem teada.

Kübe
Kübe

Efka tel numbrit ei tea keegi?

Tont.
Tont.

Vabandust,tahtsin öelda: hr. President….

Tont.
Tont.

Kahju küll,aga hr. Predient ei saa riskida oma mainega. Sest mine tea,keda naine järgmisel vastuvõtul või peol musitama tormab….

wpDiscuz