Noarootsis ja Lääne-Nigulas tuleb suurõppus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kolmapäeval ja neljapäeval koguneb Läänemaale suur hulk päästjaid ja päästetehnikat, vabatahtlikke ja koostööpartnereid, et viia läbi metsatulekahju õppus. Neljapäeval 30. aprillil viiakse Noarootsi ja Lääne-Nigula vallas läbi ka evakuatsiooniõppus.

Õppuse stsenaariumi kohaselt puhkeb Lääne-Nigula valla Niibi turbarabas 29. aprillil tulekahju, mis levib suurele maa-alale. Sündmusele reageerivad päästjad, koostööpartnerid ja vabatahtlikud, päästetöö juhtimiseks moodustatakse staap. Kustutustöid mängitakse läbi kahel päeval.

Kuigi päästjate jaoks lõpeb tulekahju õppus Niibi turbarabas, tuuakse koostöös kohalike omavalitsustega õppus rabast ka välja. 30. aprillil mängitakse Noarootsi ja Lääne-Nigula vallaga juba osade asumite evakueerimist ja teavitust.

Legendi järgi on rabast alguse saanud tulekahju kandunud üle metsatulekahjuks ja ohustab lähipiirkonnas asuvaid külasid: Väike-Nõmmküla, Niibi, Soolu, Vedra, Mõisaküla ja Jalukse. Koostöös kohalike omavalitsustega mängitakse läbi elanike evakuatsioon, selleks on õppusele appi tulnud vabatahtlikud ja ükski eelnimetatud piirkonna elanik ei pea oma kodust lahkuma.

Koos politseiga viiakse õppuse päeval reaalselt läbi ühe küla teavitustegevus, mille käigus politseipatrull sõidab ukselt-uksele ja räägib elanikele õppuse toimumisest ja küsib mõned kontrollküsimused. Taaskord ei pea inimesed ise kuhugi minema vaid vastama lihtsatele küsimustele. Millisesse külla politsei tuleb, selgub õppusepäeva hommikul.

Palume elanikelt mõistvat suhtumist ja järgida politseiesindaja informatsiooni.

 

Viktor Saaremets

Kriisireguleerimise büroo juhataja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments