Õõvane laupäev mudalinnas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

HÕFFi avarongkäik 2015. Foto. Urmas Lauri

HÕFFi avarongkäik 339HÕFF. Foto: Urmas Lauri

Juba kümnendat korda toimuv Baltimaade suurim žanrifilmidele keskenduv festival Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival (HÕFF) ootab kõiki külalisi ja filmisõpru talveunest virguvasse Haapsallu 23.–26. aprillini. Homme on HÕFFi raames mitu põnevat ettevõtmist.

Homme kell üks pärastlõunal tähistatakse Haapslu kultuurikeskuses HÕFFi kümnendat sünnipäeva hiiglasliku võileivatordiga. Koht oleneb ilmast, kas kultuurikeskuse ees või sees.

Laupäeval kell kolm pärastlõunal algab kohvikus Raamat (Karja 6) krimi- ja ulmekirjaniku Indrek Hargla kõhedust tekitava „Süvahhava“ triloogia teise osa esitlus.

„Süvahavva“ triloogia viib lugeja iidsesse Põlvamaa tallu. 2013. aasta sügisel Kanal 2 eetris jooksnud samanimelisest telesarjast alguse saanud „Süvahavva“ romaanitriloogia teise osa peategelaseks on Arnika Ambros, noor neiu ja uus arbuja, kelle ülesandeks on elusaid ja surnuid omavahel kokku viia. Tüdruk satub kahe vaenupoole vahele, kes mõlemad tahavad Süvahavva saladusi oma valdusse saada. Arnika on keerulise valiku ees: kas otsustada ise oma saatuse üle või järgida muistset ettemääratust. Lugeja ees avaneb Süvahavva keerukas ajalugu ning lisaks sellele tuleb talu elanikel tutvust teha ka surmataguse maaga.

Indrek Hargla (1970) on Eesti populaarseim krimi- ja ulmekirjanik, kelle apteeker Melchiori sarja raamatud troonivad järjekindlalt raamatumüügi edetabelites. Ta on võitnud mitmeid olulisi kirjandusauhindu, nagu ulmeauhind Stalker, Tammsaare-nimeline romaaniauhind, Kultuurkapitali kirjanduspreemia jpt. Tema sulest on ilmunud üle kümne romaani ja jutukogu; populaarse Melchiori sarja raamatud on tänaseks tõlgitud ka läti, saksa, soome, ungari ja prantsuse keelde. Ta on kirjutanud ka näidendeid ning stsenaariume.

Laupäeval kell neli pärastlõunal algab kultuurikeskuse väikses saalis Zombidega võitlemise töötuba. Maas on matid ja teie ees on lõbus Jakob, kes teeb selgeks, kuidas zombidega võidelda. Igatahes seda ja muud enesekaitseks kasulikku õpetab teile Saksamaalt HÕFFile tulnud näitleja, parkouri ning kung-fu meister Jakob Philipp Graf.

Laupäeva südaöösel algav kultuurikeskuse eest öine fotoorienteerumine. See on HÕFFi kavas esimest korda. Reeglid on lihtsad: pane kokku oma 5-liikmeline võistkond, registreeri end Haapsalu Kultuurikeskuse HÕFFi infopunktis ja ole 00:00 kultuurikeskuse ees mänguks valmis. Kuna mäng on öine, siis kehtib vanusepiirang on 16+.

HÕFF

  • Festival HÕFF demonstreerib traditsiooniliselt viimaste aastate parimaid, julgemaid ja originaalsemaid põnevus-, fantaasia- ja õudusfilme. Kokku linastub tänavu 30 filmi.
  • Kindel koht programmis on mitmel kinoklassika kullavaramut tutvustaval eriprogrammil, mis sellel aastal on inspireeritud 1980. aastate fantaasia- ja märulifilmidest. Vaatamist jätkub ka pere noorematele liikmetele ning loomulikult ei puudu programmist ka üha enam populaarsust koguv friigi- ja ekstreemfilmide sektsioon. Toimub ka mitu maailma- ja rahvusvahelist esilinastust, mida filmide autorid ise sisse juhatavad.

 

Pilte festivali avarongkäigust leiab siit.

Ungru lossi öökinost leiab pilte siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments