Helme sõnul pole Madisoni EL-i asjade komisjoni asejuhi koht ohus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimehe Mart Helme sõnul ei ole ahistamises süüdistatud Jaak Madisoni riigikogu Euroopa Liidu asjade (ELAK) aseesimehe koht ohus, sest süüdistused on anonüümsed ja pole seega tõsiseltvõetavad.

Madisoni kandidatuuri ELAK-i aseesimeheks esitanud keskerakondlase Toomas Vitsuti sõnul peaks uute asjaolude ilmnemisel komisjonis Madisoni teemaga tegelema, kuid Helme sõnul pole mingeid uusi asjaolusid.

"Vitsut ütles, et kui selguvad uued asjaolud. Aga uusi asjaolusid pole selgunud, sest see mida Postimees eile kirjutas, on allpool isegi Kroonika taset. Ja siin pole mingeid uusi asjaolusid. Uued asjaolud peaksid olema algatatud kriminaalasi ja oma näo, nime, sündmuskoha ja sündmuste fikseerimisega välja tulnud konkreetsed füüsilisest isikust süüdistajad, aga mitte niisugune jura," rääkis Helme BNS-ile.

Helme kinnitusel pole kunagi olnud mingit natsiskandaali, samuti on ahistamise temaatika ülevõimendatud.

"Mina soovitaksin ajakirjanikel ühte asja – tegelege Tallinkiga. Tegelege sellega, mis Tallinkis tegelikult toimub. Uurige järele, kuidas asju müüakse, kuidas seal toimivad personali omavahelised suhted. Uurige need asjad järele ja kandke avalikkusele ette, et avalikkus teaks, kes seal tegelikult kedagi kuritarvitab, kes seal tegelikult midagi kinni mätsib. Aga te võtata, ajakirjanikud, ühe väga mugava asja ja hakkate siis koos treima mingisuguseid laest võetud uudiseid," sõnas Helme.

EKRE juht lisas, et Madison ise ei räägi, mis Tallinkis tegelikult toimub. "Miks peaks? Aga uurige, uuriv ajakirjandus, ärge võtke ühe poisi mingeid anonüümsetest süüdistustest kinni, vaid võtke ja uurige süstemaatiliselt, uurige inimesi, kes on sealt lahkunud, uurige, kas seal tomub mingi leitud asjade müük," rääkis Helme.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
jutt jumala õige
8 aastat tagasi

näiteks räägitakse rahvasuus ühe “lilla brigaadi” tegemistest ühes rootsipunaseks värvitud majas Sadama tänaval…aga kas oli või ei olnud.
Kedagi see ei huvita kuni keegi pole Riigikokku valituks osutunud.