Ilmateenistus: Nädalavahetus tuleb vihmane, ent soe

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilm 2015-04-24 16.48.54Kaart: Riigi Ilmateenistus

Riigi Ilmateenistuse andmetel on nädalavahetusel oodata üksikuid sajuhooge, samas ilm on soe.

Laupäeval (25. aprillil) nihkub kõrgrõhuhari Venemaa poole ja madalrõhkkonna serv laieneb üle Läänemere. Lisandub pilvi ja päeval sajab mõnes kohas ka vihma. Tuul pöördub lõunakaarde ja on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel -2..+3, päeval sisemaal 10..15, meretuulega rannikul kuni 8°C.

Pühapäeval (26. aprillil) liigub madalrõhulohk üle Eesti Venemaale. Öösel ja hommikul sajab vihma, päeval on sajuhooge hõredamalt. Tuul puhub lõunakaarest, päeval pöördub edelasse ja läände ning on mõõduka tugevusega. Õhutemperatuur on öösel 3..8, päeval 11..16°C, vihmapilvede all ja meretuulega rannikul alla 10°C.

Esmaspäeval (27. aprillil) liigub Kesk-Euroopast madalrõhkkond Läänemere suunas, Venemaa kohal aga tugevneb kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail on kohatiste vihmahoogude võimalus. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 3..8, päeval 14..19, meretuulega rannikul 10°C ümber.

Teisipäeval (28. aprillil) liigub madalrõhulohk piki Läänemerd põhja poole ja selle idaserva mööda kandub Eestisse hoogsajupilvi, on äikese võimalus ja sajuhood võivad tugevad olla. Tuul puhub lõunakaarest. Õhumass on soe – temperatuur on öösel 5..10, päeval Lääne-Eestis 11..16, ida pool 17..22°C.

Kolmapäeva (29. aprilli) öö on sajuhoogudega, öö hakul pole välistatud ka äike. Tuul pöördub alates saartest läänekaarde. Õhutemperatuur on 3..8, ida pool üle 10°C. Päeval madalrõhulohk eemaldub, pilved hõrenevad ja sajuhooge on harvem. Tuul pöördub kõikjal läänekaarde. Õhutemperatuur on 8..13°C. Kui lõunavool püsivamaks osutub, siis võib Eesti idaservas temperatuur veel 20°C ümbrusse tõusta.

Neljapäev (30. aprill) tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja sajuhooge võib vaid üksikutes kohtades olla. Edelatuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel +3..+8, päeval 7..13°C, Lõuna- ja Ida-Eestisse võib paar-kolm kraadi enam olla.

Reedel (1. mail) püsib kõrgrõhkkonna serv Eesti kohal ja saju võimalus on väike. Tuul pöördub idakaarde. Õhutemperatuur on öösel 0..+6, päeval 12..18°C.

Allikas: Riigi Ilmateenistus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments