0

Salajõel korraldatakse vee- ja paepäev

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mittetulundusühingud Salajõe Külaselts ja Eesti Paeliit korraldavad 1. mail Salajõe külas Veepäeva ning 2. mail Paepäeva.

Kavas on ekskursioon Niibi turbarabas, Lääne-Eesti pikima maa-aluse jõe – Salajõe – aladel ning põlises Salajõe külas. „Tutvume kohalike karstinähtustega ning arutleme kohalike veeprobleemide üle,“ teatasid korraldajad.

2. mail tähistatakse Salajõel paepäeva. Korraldatakse ekskursioon Salajõe mõisa ning Allika gneissbretša rahnude juurde.

Paepäeval valitakse ja kuulutatakse välja mullune paetegija ja paetegu ning ka paepaharet.

„Vastavalt kohalolijate huvidele võime külastada veel eelmise sajandi üheksakümnendatel taastatud Lyckholmi mõisa, Noarootsi kirikut ja kalmistut, Ants Laikmaa majamuuseumi või muid kohalikke huviväärsusi,“ teatasid korraldajad.

Paepäevaks palutakse registreeruda hiljemalt 24. aprilliks e-posti teel  või tel 503 5141.

Veepäeva esialgne programm

  • 10-11 Kogunemine Salajõe küla Tooma talu õuel
  • 11 Väljasõit Niibi turbarappa (kummikud kaasa!)
  • 14-15 Lõunasöök Toomal
  • 15-17 Jalutuskäik Salajõe külas. Tutvumine kohalike allikate ja kaevudega
  • 17 Ettekanded koos slaididega Toomal. Mare Urbas räägib Salajõe külast ning sealsetest veeprobleemidest, mis on alguse saanud raba kuivendusvete juhtimisest Salajõkke. Pille Sedman räägib karstist, turba kuivendamisest ning Läänemaa Keskkonnaameti poolt heakskiidetud Keskkonnamõju hinnangu aruandest uue turbakaevandusala kohta
  • 18-21 Arutelu ning mõistlike lahenduste otsimine kohaliku piirkonna veeprobleemidele. Lisaks grillime liha ja muud paremat, et arutelu paremini sujuks

Salajõgi 22. aprillil 2013. Fotod: Urmas Lauri

Salajõe (1) Salajõe (2) Salajõe (3) Salajõe (4) Salajõe (5) Salajõe (6) Salajõe (7) Salajõe (8) Salajõe (9) Salajõe (10) Salajõe (11) Salajõe (12) Salajõe (13) Salajõe (14) Salajõe (15) Salajõe (16) Salajõe (17) Salajõe (18) Salajõe (19)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz