Juhtkiri: Vanad trikid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne Elu: kus suitsu seal tuld Haapsalu kodutute loomade varjupaiga hange oli suure tõenäosusega välja kuulutatud eesmärgiga, et senine varjupaiga pidaja saaks võita ja oma tegevust linnavalitsuse rahakoti toel jätkata. Hanke korraldus ei näita kahjuks, et kohalikul omavalitsusel oleks tõsine soov kodutute loomade hooldamise teenust uuendada.

Haapsalu linnavalitsus kuulutas hanke välja samal ajal, kui linnavolikogus käis linnapea umbusaldushääletus. Viimase ajendiks oli loomakaitse seltsi veebihääletusel umbes 1000 valehääle andmine, et päästa Haapsalu kõige loomavaenulikuma linna tiitlist. Haapsalu sai nii häbi hääletustulemuste mõjutamise eest kui ka tiitli loomavaenulikema teo eest. Opositsioon nõudis umbusaldushääletusel, et linn korraldaks hanke varjupaiga pidaja leidmiseks. Ausa hanke, kus oleks võimalik osaleda uutel teenusepakkujatel.

Hange tuli, aga selle tingimused viitavad, et eesmärgiks oli senise teenusepakkujaga lepingu pikendamine. Esiteks oli pakkumuse tegemiseks jäetud väga lühike ajavahemik – 7 täispikka tööpäeva. Hange ise kuulutati välja vahetult enne lihavõttepühi. Säärased tingimused viitavad sellele, et uute pakkumuste esitamist tõsiselt ei oodatud. Kõige tagatipuks pidi pakkuja olema valmis teenuse osutamiseks juba 1. maist. Nii lühikese tähtajaga ei ole võimalik rajada uut varjupaika, sest see tähendaks maa rentimist või ostu, samuti hädavajalike hoonete rajamist või remontimist. Nädala või kahega pole neid asju võimalik korda ajada.

Loomade varjupaiga hanke tingimusi lugedes tuleb vägisi meelde mullune suvi, mil selgus, et aurupaadi hankesse olid kirjutatud tingimused, mis samuti välistasid mitme konkureeriva pakkumuse tegemise. Kui palju on Eestis ettevõtteid, mis tegelevad nii aurupaatidega kui ka ajalooliste esemete müügiga?

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Väga hea juhtkiri
8 aastat tagasi

( varjupaiga vaidlustega ei oska kahjuks kaasa rääkida)
AGA tore, et sai taas üles tõstetud lahendamata küsimus ( 1000 valehäält ). Linnarahvas mäletab, huvitav miks sellele küsimusele ei ole vastuseid tulnud. Kuhu jäi sisejuurdlus? Kes sellest pole huvitatud???????????????????

Sõber
9 aastat tagasi

Vägagi läbipaistvalt taas “Korrupeerunud JOKK“

Juss
9 aastat tagasi

Kehva mulje jätab selline asjade käik.
Mina leidsin oma kadunud kassi ühe tv saate kaudu…ja, mis te arvate, kas kiisu oli varjupaiga kodulehel üleval?
Kusjuures varjupaiga jutu järgi, pidid steriliseeritud kassid kindlast kodulehel üleval olema.

Mart
9 aastat tagasi

Selle juhtkirja juures on üks õige asi-pilt. Ega selle ajalehega polegi muud teha kui tuld.

Väga
9 aastat tagasi

Väga õiged tähelepanekud Lääne Elu poolt. Just nii see on. Asi on lihtsalt sedasi, et kodanikud on linnapukki pääsenud järgnevateks loetud aastateks ja selle aja sees ei kanguta neid sealt mitte miski. Nad teavad seda enam kui hästi, seda teadmist näitab nende nahhaalne käitumine. Võimulolijad avaldavad üksteisele vaid kestvaid kiiduavaldusi. TEHA VÕIB ÜKSKÕIK MIDA. Rahvas, kes nende ülbitsemise oma maksudega igakuiselt kinni plekib (ja lisaks selle mittetoimiva varjuka kulud), võib närida muru ja edasi maksta. Asi ei ole enam ammu ainult ses varjukas, vaid suhtumises inimestesse. Ülbus ja arrogantsus. Vait olla ja makse maksta. Tahaks härrastele meelde tuletada, et nemad… Loe rohkem »

No
9 aastat tagasi
Reply to  Väga

sinul on küll suurusehullustus…. “Mina olen rahvas” ! Võta mingi rahustav tablett ja mine lase ennast kontrollida.

?
9 aastat tagasi
Reply to  No

Kle,No,aga mis ta valesti ütles?

.
9 aastat tagasi

Ja parbus oma robotiga ikka linnavalitsuses palgal!?

oot-oot
9 aastat tagasi

Teised omavalitsused tegid koostööd küll, ainult et nende arvamust ei soovitud arvestada. Tingimused, mis algul kokku lepiti, visati lihtsalt hankest välja.

Pole
9 aastat tagasi

mõtet peale lahingut rusikatega vehkida. https://online.le.ee/2014/12/19/haapsalu-ridala-ja-laane-nigula-plaanivad-uhist-loomade-varjupaika/
Kuna teised omavalitsused koostööd ei teinud, siis oli Haapsalu linn ainuke, kes hanke korraldas.
Nii et kõik asjaosalised,, kes soovisid selles hankest osa võtta,olid sellest teadlikud ning oli ka piisavalt aega tegutsemiseks.
Ja aususest on asi ikka väga kaugel, sest unustatakse ära eelmised juhtkirjad ja artiklid, mis antud teemat on kajastanud.

:)
9 aastat tagasi

Mulle meeldib Lääne Elu juhtkiri. Väga konkreetne ja aus.