Haapsalu loomade varjupaiga hanke võitis senine teenusepakkuja

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Tänasel Haapsalu linnavalitsuse istungil kuulutati hulkuvate loomade püüdmise ja varjupaiga teenuse hanke edukaks pakkujaks senine varjupaiga teenusepakkuja Haapsalu Loomaabi MTÜ.

Hankel osales kaks pakkujat – Haapsalu Loomaabi MTÜ ning Varjupaikade MTÜ. Haapsalu linn seadis hankele ülempiiri 9000 eurot aastas. Teenust hangiti neljaks aastaks.

Haapsalu Loomaabi MTÜ pakkumuse hind neljaks aastaks oli 34680 eurot ning Varjupaikade MTÜ pakkus 35952 eurot. Pakkumuste vahe oli nelja aasta peale veidi alla 1300 euro. Ühes kuus oleks Varjupaikade MTÜ küsinud 26,5 eurot rohkem.

Leping sõlmitakse hanke võitjaga 30. aprillil. Hulkuvate loomade püüdmist saavad hanke järgi tellida Haapsalu linnavalitsus, politsei- ja piirivalveamet ning päästeamet.

Varasematel aastatel on Haapsalu linn maksnud hulkuvate loomade püüdmise ja varjupaiga teenuse eest umbes 4000 eurot aastas.

Haapsalu linn on Läänemaal ainus omavalitsus, kes on hankinud hulkuvate loomade varjupaiga ja püüdmise teenust. Järelvalvet loomade varjupaikadele teeb Veterinaar- ja toiduamet.

Äsja Läänemaale tulnud Varjupaikade MTÜ juht Triinu Priks ütles eile, et on valmis selleks, et ei võida hanget ega saa koostöö lepet ühegi omavalitsusega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
27 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Njah
9 aastat tagasi

Kassikohvikusse said need kiisud ainult tänu sellele, et vabatahtlikud kassikohviku perenaisele selle info edastasid.. Et pääseks kindlast surmast.

Kuhu
9 aastat tagasi

kadus kassikohviku positiivne artikkel???? Nüüd usun ja näen, et Lääne Elu on korrumpeerunud ning valelik leht, kajastab negatiivset ja valet infot, kustutades ära kõik positiivse ja ilusa.

Kindel
9 aastat tagasi

et pakkumise summa lekkis Käsu Taavile, Kus ta muidu oskas nii täpselt küsida ja sulaselge vale ju et teine teenusepakkuja küsis nii palju.
Pakkumised oleks pidanud avatama avalikult mõlema osapoole osavõtul, aga praegu mitte ei näi vaid ongi asi ebausutav. See tuleks vaidlustada

A.Hit/LER
9 aastat tagasi

pole ju võimalik Käsu Taavi ettevõtteid ausa konkursiga võita,sest seal tehakse päevatöö ära paki suitsu või kange õlle eest vangide poolt…Jah ka praegu on nad vangid edasi…

ma ka
9 aastat tagasi

Mis te virisete?! Ise jätate oma loomad laokile,lasete neil piiramatult paljuneda jne…meil maal pisteti ülearused kassipojad ämbrisse ja rahu maapeal,mitte ei lastud neid külapeale lahti.koerad olid ketis ja kassid püüdsie hiiri. Ärge võtke endale loomi,kui teil pole neid kusagil pidada! Milleks üldse mingi varjupaigaga tänapäeval jamada?! Kui kiibistatud vöi rihma küljes omaniku kontaktid,saab ta ilma mingi jamata kiiresti koju aidata ja kui kontakte ega kiipi pole,läheb hukkamisele ja probleem lahendatud.on vaja maksumaksja raha raisata mingite varjupaikade peale ja selle üle veel viriseda,et kui SINA oled oma looma kodunt välja visanud,siis keegi teine peab tema eest hoolitsema! Hoidke oma elukad kodus… Loe rohkem »

ma ka-le
9 aastat tagasi
Reply to  ma ka

Tänapäeval on loomauputamine seadusega karistatav nii, et ära väga valjusti ka siin sellest klähvi . Ja Varjupaiga eesmärk ongi inimesi harida loomapidamise seaduste ja loomade pidamise osas. Samuti pakkuda peavarju nendele loomadele kelle omanikud neist ei hooli. Moka võiks maas hoida need kes seadustest kinni ei pea !

K
9 aastat tagasi
Reply to  ma ka

ma ka- õnneks ei tohi enam ka teil maal ülearuseid loomi ämbrisse pista ja ega koera ketis pidamine ka normaalne ei ole. Kas arvad et need, kellel soovitad mokk maas olla, kes siin loomade kaitseks sõna võtavad ja neile paremat varjupaika tahavad, lasevad oma koertel hulkuda ja kassidel süüdimatult paljuneda? Jube inimene

ABC
9 aastat tagasi

Kuna Varjupaikade MTÜ sai sihtotstarbel otse riigieelarvest 10 000, siis nad peavad loomulikult jätkama. Vastasel juhul peavad raha riigikassasse tagasi maksma. Hea, et varjupaikade vahel on nüüd olemas konkurents. Edu uuele varjupaigale! Siiski loodan, et varjupaigad kaovad loomulikku rada pidi eeldusel, et inimesed ei jäta oma lemmikloomi laokile. Arusaamatu on see hüsteeria varjupaiga aadressil. Pigem tuleks tegeleda jäämäe põhjaga – lemmikloomade omanikega.

Merike
9 aastat tagasi

Varjupaikade MTÜ lehel on kirjas , et jätkavad ka ilma linna hanke võitmiseta. Et nad on tulnud , et jääda seega väga tublid. Loodan et minu loom kunagi sinna vanasse varjupaika ei satu. Seega pooldan ka uue loomist ja tegemist. Super ettevõtmine. Tublid

kodanik
9 aastat tagasi

Veel on mul ettepanek-Varjupaikade MTÜd hakata toetama.Meil kõigil. Palun kuhu annetus kanda, selleks et Varjupaikade MTÜ saaks Läänemaal tegutseda? Mina küll ei taha, et kui mul kass kaduma kogemata läheb, siis on ta esimese paari päeva jooksul selles Käsk, Taavi “firmas” magama pandud või tonteabmillise haiguse endale külge saanud.
Huvitav, mida kodanikud peaksid Haapsalu linnas ettevõtma, et lauskorruptsioon, inimeste alandamine ja mõnitamine linnavalitsuse poolt lõpeks? Loomade osas ilmselt ei julge küsidagi.

kodanik
9 aastat tagasi

palun hanke pakkumise teksti avalikule lehele. Ja palun, et ssenised teenuspakkujad avalikus ruumis ei jalutaks.

Mine
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Haapsalu kodulehele ja loe sealt tingimusi. Ja pakkumisega saad tutvuda linnavalitsuses.

aga to Agale
9 aastat tagasi

Ei ole loll jutt. Põhjendan. Seni kisasid “kaitsjad” et loomad pole äri jms.soga. Neil oli võimalus nüüd näidata aga miskipärast läksid nad ju maksimumi küsima! Kuigi mul täitsa ükskõik sellest jamast on hea meel näha,et nad oma turunduskampaaniaga orki läksid.

to Aga 22.31
9 aastat tagasi
Reply to  aga to Agale

Oled sa ka seesugusel hankel osalenud? Ilmselt ei ole, sest muidu sa sellist jura suust välja ei ajaks. Praegune hange sarnanes rohkem Kristjan Jõekalda lotokolmapäeva Bingo Lotole.

?
9 aastat tagasi
Reply to  to Aga 22.31

Kuidas Bingo Lotole, kui võetakse max hinnast alla 1 euro (kuu kohta) ja siis ei olda rahul, et ei võideta hanget. Naljakas jutt sul.