Noored kavandavad Väikesele viigile veesuusaparki

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

manniku wakepark

Männiku wakepark Tallinnas. ERAKOGU

Reedel Facebooki Haapsalu ja Läänemaa lehele püstitatud küsimustik, kas kohalikud inimesed oleksid huvitatud Haapsalu Väiksele viigile WakeParki (veesuusa- ja veelauapargi) avamisest Haapsalus on tekitanud elavat vastukaja.

Kõige rohkem häiribki arvamuseavaldajaid plaanitava pargi asukoht — Väike viik. Pargi vastased leiavad, et selline atraktsioon on mürarikas, häirib Laine suvitajad, linde ja ümbruskonna elanikke ega sobi rahulikku suvituspiirkonda, kus inimesed loodust ja päikeseloojangut naudivad. Kui parki üldse teha tahetakse, siis mindagu ja tehtagu Valgevälja karjääri.

Pargi pooldajad on aga seda meelt uus atraktsioon meelitaks Haapsallu ja pakuks tegevust ka nooremale ja maksujõulisemale turistile. Samuti pakuks seeajaveetmisvõimalust kohalikele noortele.

WakePark ehk teisisõnu kaablipark on veelaua ja -suuskadega sõitmiseks, kuid paadi asemel veab suusatajaid elektrimootoriga liikuv tross, mis on veetud üle veekogu spetsiaalsete mastide vahele. Soovitud tõmmet ja liikumiskiirust reguleeritakse kaablipargi juhtimiskeskusest.

Sageli paigaldatakse vette ka trampliinid, millel sõitjad saavad trikke ja hüppeid teha. Sõitja otsustada on, kui pikalt sõita ja milliseid trikke sõidu ajal teha.

Kaabliparki saab kasutada aasta läbi, sest talvel saab seal sõita tuubikelgu või lumelauaga.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
37 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
taust
8 aastat tagasi

see “noored” on härra Sukles.

Kati
8 aastat tagasi

Vesiratastega käis sõitmas ikka väga palju inimesi ja mitte keegi ei ütelnud,et need ei sobi sinnna viigile vastupidi kõigil oli hea meel,et niisugune asi on käima pandud.Ei lärmand seal muusika ega peetud grilli pidusi.Laenutus oli mõistliku ajani avatud ja päikese loojangu ajaks oli see juba suletud,

taust
8 aastat tagasi
Reply to  Kati

vesirattal ja mingil rõlgetel metallist jurakatel ja üle viigi jooksvatel traatidel on ikka päris suur vahe

.
8 aastat tagasi

Ma ei saa siiani aru,miks see väike-viik peab olema,kui laht on kohe samas? Keegi ei ole veesuusapargi vastu,aga see ei sobi ju viigile. Viik oma iluga on üks osa Haapsalu vanalinnast,mitte üksnes need vanad lagunevad majad,mida omanikud korda ei suuda teha või müüdud ei saa. Uuendused on alati positiivsed,aga me ei pea ju sellepärast midagi ilusat lõhkuma, seda enam kui konfliktideta saab asja lahendada ca 100m kaugusel ka.

elanik
8 aastat tagasi

Mis passite siis arvutis minge viigi äärde ja vaadake luiki,kajakaid ja nailon dressides jalutajaid.

arvamus.
8 aastat tagasi

Suur viik… sama koht, parem lahendus!

hmm
8 aastat tagasi

Nii palju kui on inimesi nii palju on ka arvamusi. Ei tasuks üksteisele siin kaikaid kodaratesse loopida.tegemist on imearmsa väikese linnakesega ning usun et oleks kohatu seda väikese-viigi idülli lõhkuda taolise atraktsiooniga.kui linna üldpildis vaadelda siis näeb igaüks et meelelahutus on pigem teistesse linnaosadesse paigutatud,jätkem siis armas idülliline viik selliseks milliseks ta mõeldud on: rahulik ja romantiline. Küll aga pooldan uuendusi ning tõepoolest tasuks mõelda selline asi paralepa või karjääri poole. Miski pole võimatu valmis ehitada,trosse saaks igalt poolt tõmmata,tuleb vaid leidlik olla.

part
8 aastat tagasi

Hea on kui need kajakat minema saab seal.Vahtigu oma linde seal pilliroo vahel .Sada häda teie lindudega . Kala ka püüda ei või kuna teie linnud ei saa rahus seal muidu passida .

Margus
8 aastat tagasi

Väikese viigi ümbrus oleks tõesti kohatu. Aga Paralepa poolne lahesopi algus peaks ju igati sobima- fra mare lägistelt trossid üle vee kergliiklustee poole…

pooldaja
8 aastat tagasi

Eelmisel suvel olid samuti Väiksel-Viigil vesirattad. Huvitav kas need ei seganud siis linde ja soomlasi ja kohalikke romantikuid? Mina pooldan isiklikult ideed väga ja tore on juu vaadata kui linnas toimub ka miskit. Ning alati võivad juu kõik romantika nautijad minna promenaadile või siis Holmi randa.
Tublid noored ja tuult tiibadesse! 🙂

?
8 aastat tagasi
Reply to  pooldaja

aga mis Valgeväljal viga on,et sinna minna ei või? Minu meelest sobiks koht mitmed korrad pareminigi,seda enam et seal saaks ka reaalselt chillida ja grillida. See on ju ilmselge,et kui päevast päeva mingi melu aia taga käib,siis tüütaks ikka ära küll. Tunneks siis tõesti kaasa nendele inimestele,kes seal viigi ääres elavad.

?-le
8 aastat tagasi
Reply to  ?

Ei ole sa vist kohalik, seetõttu ei tea, et Valgevälja puhul on tegu tegutseva karjääriga ja kaevandamise luba kehtib seal veel palju aastaid.

kõike ei pea rahaks tegema
8 aastat tagasi

Väike Viik on üks osa Haapsalu ilust ja võlust. Sealne miljöö kohe kindlasti ei sobi kokku veesuusapargiga. Haapsalu ümber on vett küll,kuhu parke rajada. Jätkem viik luikedele,partidele ja ilule!