1

Österby sadamas on kalapüügihooajal tasuline parkimine

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Österby muulil on praegu kümned kalamehed. Foto: Arvo TarmulaÖsterby muul. Foto: Arvo Tarmula

Noarootsi vallavalitsus muutis ka tänavu Österby sadamas parkimise tasuliseks, ööpäev maksab 5 eurot ja trahv tasu maksmata jätmise eest on 30 eurot. Vallaelanikud sadamas parkimise eest maksma ei pea.

Vallavalitsus kehtestas oma määrusega tasuline parkimine on Österby sadamas 27. märtsist kuni 10. maini.

Noarootsi abivallavanem Aivo Hirmo ütles, et parkimistasu ei ole mõeldud kellegi kiusamiseks. Kevadel tulevad sajad kalamehed Österby sadamasse kalale, paljud neist ka ööbivad seal. Parkimistasuga kaetakse sadama territooriumil tehtud koristus- ja heakorratööd ning makstakse töötasu parklavalvurile.

Nädalavahetusel oli Hirmo sõnul sadamas ligi 40 autot sajakonna kalamehega. Kuna kalameeste seltskond tuleb peamiselt Tallinnast, siis proteste parkmistasu neis ei tekita.

Ametlikult kehtib tasustatud periood sadamas 10. maini, kuid mullu lõpetas parklavalvur tegevuse juba paar nädalat varem. „Kalamehi on nüüd märgatavalt vähemaks jäänud ning otsustasime asjale veidi varem lõpu teha,“ selgitas vallavanem Triin Lepp toona Lääne Elule.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
LY
LY

“Kolkaametniku” arvamus pärineb ajast kus pealinnast pärit inimene on see lollakas “kröösus” keda tuleb igal juhul “nöörida”. Nõustun asjaoluga, et laga mida kalamehed jätavad tuleb ära koristada ja sümboolse parkimistasu kaudu on võimalik seda korraldada. KOV võib selleks makse kehtestada ja see on igati mõistlik probleemi lahenduse viis. Samas, nii rumalat ametnikku ei tohiks mõislikku ideed, ajakirjanduse vahendusel, üldsusele maha müüma küll panna. Loodetavasti on vallal oma abivallavanemale jõukohasemaid ülesandeid, näiteks luua ja labidaga seda kalameeste jäetud laga koristades. Sealjuures saab abivallavanem ajakirjandusega suhtlemist harjutada ja kui sellest väheks jääb, võib ta labidale laulda ja luuale luuletusi lugeda.

wpDiscuz