India Ülemkohtus toimus Eesti laevakaitsjate kohtuasjas esimene istung

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna toimus India Ülemkohtus kohtunike ees esimene istung Eesti kodanikest laevakaitsjate kohtuasjas, teatas välisministeerium.

Eesti kodanikke ülemkohtu istungil esindanud vanemadvokaat Aryama Sundaram esines kaitsekõnega kõige esimesena. Kohus kuulas ära ka firma AdvanForti advokaadi ja Tamil Nadu osariigi prokuröri.

Kohus palus Eesti kodanikke esindaval advokaadil esitada kohtule kolme päeva jooksul hindamiseks kirjaliku seisukoha. Kohtunik ütles, et järgmine istung toimub aprilli jooksul.

Välisminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul oli advokaadi kaasamine Eesti kodanike kaitseks vajalik, et tagada neile maksimaalselt kvaliteetne kaitse. „Positiivne on see, et asjad on kõigi pingutuste tulemusel India Ülemkohtus lõpuks liikuma hakanud. Hoiame omalt poolt kindlasti jätkuvalt survet ja teeme kõik, et järgmine istung oleks hästi ettevalmistatud. Loodame, et India Ülemkohus teeb antud asjas positiivse otsuse aprilli jooksul,“ sõnas välisminister.

India lõunapoolseima osariigi Tamil Nadu politsei arreteeris üle-eelmise aasta 18. oktoobril piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli ka 14 Eesti kodanikku. Indias on vangistuses ka üks Läänemaa noormees.

Detsembris esitati kogu kinnipeetud meeskonnale süüdistus ebaseaduslikus kütuse tankimises, ebaseaduslikus relvade käitlemises ja ebaseaduslikus territoriaalvetesse sisenemises.

Eelmise aasta 26. märtsil otsustas Tamil Nadu ülemkohtu Madurai kolleegium laeva meeskonnaliikmed kautsjoni vastu vabastada ning augusti lõpus liikus kaasus Tuticorini magistraadikohtust Madurais asuvasse Tamil Nadu osariigi ülemkohtusse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments