4

Ameerika autode peaesineja on Inglise rokkbänd The Darkness

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Juuli teisel nädalavahetusel Haapsalus toimuva American Beauty Car Show peaesineja on Inglise rokkbänd The Darkness, kes astub üles laupäeval.

Kinnitatud on ka järgmised esinejad: The Swwet (UK), Steve`n`Seagulls (Fin), Super Hot Cosmos Blues Band ja Texas Oil (UK).

The Darkness moodustati aastal 2000 Suffolkis, Inglismaal. Bändi koosseisu kuuluvad Justin Hawkins (vokaal, kitarr), Dan Hawkins (kitarr, taustvokaal), Frankie Poullain (basskitarr) ja Emily Dolan Davies (trummid). Bändi asutaja ja eelmine trummar Ed Graham lahkus bändist 2014 ning tema asemele tuli Emily Dolan Davies. „Tal on täpselt selline suhtumine, et olla The Darknessi trummar”, on Justin Hawkins öelnud bändi uue naistrummari kohta, kes on eelnevalt töötanud koos Bryan Ferry ja Trickyga.

Neid on peetud glam-rock bändiks kuid bändiliikmed ise ei nõustu sellega ja näevad ennast siiski kui klassikaline rokkbänd. Nende muusika on saanud mõjutusi paljudelt rokkbändidelt nagu näiteks Queen, AC/DC, Aerosmith, Led Zeppelin, Van Halen, Def Leppard jt.

The Darkness sai tuntuks aastal 2003 oma debüütalbumiga „Permission to Land”. Esimeselt albumilt on pärit sellised hitid nagu „I Believe in a Thing Called Love”, „Growing On Me”, „Get Your Hands off My Woman” ja „Love is Only a Feeling”. Debüütalbum pälvis neljakordse plaatinumalbumi tiitli. Debüütalbumi kolmas singel „I Believe in a Thing Called Love” on VH1 poolt koostatud parimate hard rock lugude TOP100 edetabelis.

Aastal 2006, pärast teist stuudioalbumit läks bänd laiali. Bändiliikmed tegelesid pausi ajal erinevate kõrvalprojektidega ning laulja Justin Hawkins viibis võõrutusravil. Bänd tuli taas kokku aastal 2011.

1. juunil ilmub bändil uus album „Last of Our Kind”, mis on teine album peale bändi taasühinemist. Bändi eelmine album „Hot Cakes” ilmus aastal 2012 ja oli natuke kiirustades tehtud. „Selle plaadi puhul tegime ohverdusi ja kompromisse,” tunnistas laulja Justin Hawkins. „Sel korral võtsime terve aasta vabaks ja ei teinud mingeid esinemisi. Tahtsime olla kindlad, et teeme parima albumi, mida eales suudame. Tahtsime olla 100% superkindlad materjalis, nagu me olime esimese plaadi puhul.”

American Beauty Car Show piletid on müügil kõigis Piletilevi müügipunktides hinnaga 34 eurot.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Darknessi fänn
Darknessi fänn

The Darkness on lahe bänd. Kaasaegne vanakooli hevi. Millalgi oli ta Tallinna Lauluväljakul Lady Gaga soojendaja, aga Kuna Gaga kohe üldse ei paku pinget ja pilet oli soolane, siis jäi nägemata Darkness. Nüüd peab küll minema.

Teadja
Teadja

The Sweet, mitte swwet !!

Tõnis Mägi
Tõnis Mägi

Protesteerin täielikult selle vastu, et Haapsalus esineb bänd nimega Steve`n`Seagulls.

nimeloog
nimeloog

Geniaalne nimi bändil

wpDiscuz