Vormsi päästjad sõidavad nüüd välja uuest komandost

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

 

DSCN2965

Vormsi komandohoone sarikapidu mullu detsembris. Foto Andres Liiv

Päästeamet võttis neljapäeval vastu Vormsi uue komandohoone, kuhu Vormsi päästjad nüüd nõukogudeaegsest garaažist kolivad. 

Uus komandohoone, mis sai nurgakivi mullu oktoobris, on 380,5 ruutmeetrii suurune ja lisaks päästjatele on seal ruumi ka saarel tööülesandeid täitvatele politseinikele.  

Võrreldes 1972. aastal ehitatud garaažiga, mis hädapärast mahutas Vormsi päästekomando tehnikat ja varustust, on uues hoones nõuetekohased päästetehnika ja -varustuse hoiu- ning hooldustingimused, õppeklass kööginurgaga, kahekohaline puhketuba, komandopealiku ja konstaabli kabinet, pesemis- ja riietusruumid, saun ning jõusaal.   

Ehitus läks maksma 916 000 eurot ja ehitust juhtis Riigi Kinnisvara Aktsiaselts. Päästeameti teatel on uue komandohoone piduliku avamise kuupäev veel lahtine, see sõltub ametisse astuva siseministri ajakavast.

Vormsi riiklik päästekomando loodi 2006. aastal pärast Päästeameti tsentraliseerimist. Varem tegutseti Läänemaa päästeteenistuse Haapsalu komando eraldipaikneva meeskonnana, mis moodustati saarel tegutsenud vabatahtlikust tuletõrjest. 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments