0

Lääne Elu peatoimetaja Andrus Karnau sai pressinõukogu liikmeks

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

andrus karnau (1280x853)

Pressinõukogu liikmed valisid eile toimunud koosolekul pressinõukogu esimeheks venekeelse Postimehe peatoimetaja Jevgenia Värä ja Ajalehtede Liidu (EALL) nõukogu nimetas täna pressinõukogu uueks liikmeks Lääne Elu peatoimetaja Andrus Karnau (pildil).

Pressinõukogu teatel vabastas EALLi nõukogu pressinõukogu liikme kohalt Maalehe vanemtoimetaja Merike Pitki, kes lahkus veebruari lõpus Saarte Hääle peatoimetaja kohalt, et suunduda Maalehte. Pressinõukogu liikme koht oli mõeldud maakonnalehtedele ja selle sai Lääne Elu peatoimetaja Andrus Karnau.

Pressinõukogu liikmed valisid eilsel koosolekul Jevgenia Värä pressinõukogu esimeheks ühehäälselt. Pressinõukogu koosseisu kuuluvad: venekeelse Postimehe peatoimetaja Jevgenia Värä (esimees), sotsioloog ja Saar Polli juhataja Andrus Saar (aseesimees), Eesti advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg, Tallinna ülikooli kommunikatsioonijuht Sulev Oll, Harju maakohtu esimees ja kohtunik Helve Särgava, Pärnu Postimehe peatoimetaja Peeter Raidla, Kuku raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja, Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi, Maalehe peatoimetaja Andres Eilart ja Lääne Elu peatoimetaja Andrus Karnau.

Pressinõukogu on ajakirjanduse eneseregulatsiooni organ, mis pakub ajakirjandusega vastuollu sattunud inimesele või asutusele võimaluse leida kohtuväline lahendus. Nõukogu arutab kaebusi, mis laekuvad ajakirjanduses ilmunud materjalide peale. Kui pressinõukogu liige on seotud arutlusel oleva kaebusega või kui liikmel on huvide konflikt, siis liige selle kaebuse arutlusel ei osale. Lisaks Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtedele on pressinõukoguga ühinenud Eesti Rahvusringhääling, Kanal 2, Delfi, raadio Kuku, Tallinna TV, BNS ja TV3.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz