SDE ootab koalitsioonikõneluste sisuliseks muutumist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sven Mikser. Foto: Urmas Lauri

Valitsusliidu moodustamiseks kõnelusi pidav Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) ootab, et kõnelused muutuksid sisuliseks ja jõuaksid kokkulepeteni ning siis selgub ka võimalus teha nelja osalisega valitsusliit.

“Seniste konsultatsioonide jooksul on seisukohti kaardistatud, otsuste tegemist on siiani edasi lükatud. Protsess on olnud võrdlemisi aeglane ja ootame, et kõnelused läheksid sisuliseks ja jõuaksid ka kokkulepeteni,” vastas SDE peasekretär Indrek Saar kolmapäeval BNS-i küsimusele, kas kõneluste praegune asjade kulg sotsiaaldemokraate rahuldab.

Saar lisas, et Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL), SDE ja Vabaerakonna osalusel koalitsiooni tegemise võimalikkus selgub siis, kui jõutakse otsuste langetamise juurde.

Vabaerakond avaldas kolmapäeval, et juba poolteist nädalat kestnud läbirääkimiste tempo ja suutmatus sõlmküsimustes kokkuleppele jõuda neid ei rahulda ja kui Reformierakond kavatseb piirduda vaid kosmeetiliste muudatustega, siis nad sellisesse koalitsiooni ei lähe.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
.......
9 aastat tagasi

Mis meist saab?Kui praegu valitseb võim vaimu üle,siis nii see jääda ei saa.Hea,kui elame rahus,ja sõda veel ei ole….Aga Putini kadumise skandaali kajastamise asemel-lugege Soome uudiseid parem….,neid Putin ei huvita. Selgemaks saab järjest,et e-valimiste andmed on kättesaadavad NSA-le-Ameerikale(?),kes tahab oma tanke jm.meile sisse tuua,kindlustab e-valimisi võltsides reformierakonna võimu vms.(Jälgige Tallinna televisiooni,mis pole valitsuse poolt ära ostetud.)

Juhhaidii
9 aastat tagasi

Kas SDE ja Vabaerakond on juba aru saanud, et Ref neid lihtsalt lollitab? Kohe-kohe teeb samasuguse avalduse ka IRL ja kas tõesti hakkavad oravad kraapima kesikute uksetagust. Aga nii võib juhtuda. Kas reformikate ülbus saab seekord tugeva vastulöögi? Ootame ära edaspidise asjade kulgemise. Põnevaks läheb….

ämarik
9 aastat tagasi

Miks konservatiivne erakond koalisatsioonist häbematult nende peale valetades välja tõrjuti-no ,on alles ,,valitsus,, meil…

meil
9 aastat tagasi
Reply to  ämarik

pole valitsust, on oilide, bankide, onusamide ja muude lüpsjate karjatalitajatele katust pakkuv organisatsioon