Ilmateenistus: Nädala lõpus läheb taas külmaks ja on oodata lund

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilm 2015-03-16 15.39.27Nädala ilm. Kaart: Riigi Ilmateenistus

Riigi ilmateenistuse prognoosi järgi läheb alanud nädala lõpus taas külmaks ja on oodata lund.

Kõrgrõhkkond püsib Laadoga järve lähistel ning selle lääneserv katab Läänemere ümbrust.

Teisipäev (17. märts) on enamasti selge taevaga. Kagutuul on sisemaal nõrk, saartel ja rannikul ulatub 5-10 m/s. Õhutemperatuur on öösel -1..-5, saarte rannikul jääb üle 0°C, päeval sisemaal 9..14, meretuulega rannikul kuni 5°C.

Kolmapäeval (18. märtsil) ilmub taevasse õhukesi kõrgeid pilvi, kuid ilm on ikka kuiv. Puhub võrdlemisi nõrk lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -4..+1, päeval 9..14, meremõjuga rannikul 5°C ümber.

Neljapäeval (19. märtsil) liigub tugevnevad läänevoolus madalrõhkkond Norra merelt Barentsi merele ja laieneb servaga üle Skandinaavia ja Soome. Kõrgrõhkkond eemaldub Kesk-Venemaa poole. Öö on Eestis veel kõrgrõhkkonna mõjul väheste pilvedega ning kuiv ja rahulik. Õhutemperatuur on -3..+2°C. Päeval lisandub pilvi, kuid sadu tõenäoliselt meile ei ulatu. Edelatuul tugevneb 5-12 m/s. Õhutemperatuur on 8..12, meretuulega rannikul kuni 5°C.

Reedel (20. märtsil) liigub madalrõhulohk üle Eesti ja õhumass vahetub külmema vastu. Kohati sajab lörtsi või vihma. Tuul pöördub edelast loodesse ja on mõõdukas, vaid Hiiumaa ja Põhja-Eesti rannikualadel ulatub 12 m/s. Õhutemperatuur on öösel -2..+3, päeval 3..8°C.

Laupäeval (21. märtsil) kandub põhjavoolus arktiline õhumass Läänemere äärde. Siin-seal sajab lund ja lörtsi. Põhjakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, päeval -2..+2°C.

Pühapäeval (22. märtsil) liigub Skandinaavia kohal külmas arktilises õhumassis tekkinud kõrgrõhkkond üle Läänemere. Eestis sajab kohati lund. Puhub mõõdukas põhjatuul. Õhutemperatuur on öösel -5..-10, päeval -3..+1°C.

Esmaspäeva (23. märtsi) öö on kõrgrõhkkonna servas rahulik, sajuta ja võrdlemisi selge taevaga. Õhutemperatuur on -2..-8°C. Hommikuks lisandub pilvi ja läheb tuulisemaks ning õhutemperatuur tõuseb. Päeval laieneb madalrõhkkond üle Skandinaavia Läänemere äärde. Edelavoolus lisandub niiskust, läheb pilvisemaks ja õhtupoolikul hakkab lund ja lörtsi sadama. Edelatuul tugevneb 5-12, rannikul puhanguti 18 m/s. Õhutemperatuur tõuseb -1..+3°C-ni.

Allikas: Riigi Ilmateenistus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments