Viktoria Ladõnskaja pääses häälte ülelugemise järel riigikokku

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) nimekirjas kandideerinud Viktoria Ladõnskaja pääses kolmapäeval toimunud häälte ülelugemise järel siiski riigikokku.

Täna toimunud häälte ülelugemise järel selgus, et Ladõnskaja poolt hääletas 1393 ja Sven Sesteri poolt 1392 valijat.

Valimisööl näitasid esialgsed tulemused Ladõnskajale Sesteri ees ühehäälelist edu, kuid hommikuks oli nende häältesaak ülelugemise käigus võrdsustunud. Pärast häälte korduslugemise lõppu jäi Ladõnskaja tulemuseks 1393, Sesteril aga 1394 häält.

Ladõnskajale said saatuslikuks kaks kehtetuks tunnistatud valimissedelit, millest ühel oli parandatud numbrit ja teisel puudus tempel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tegelikult
9 aastat tagasi

Tuleks kindlasti igas valimisjaoskonnas vigu välja

No kuulge...
9 aastat tagasi

Kas ei osata hääli kokku lugeda või, milles asi?

just e-hääletan
9 aastat tagasi
Reply to  No kuulge...

Asi ei ole niivõrd lugemises kui kirjutamises. Ma suisa austan neid häältelugejaid. Saage aru, üks osa inimesi võtab pliiatsi kätte ainult valimiste ajal. Milline käekiri numbrite näol siis vällja kukub! Ole siis hiromant ja mõistata, mida valija tahtis väljendada. Tõlgendamise küsimus. Eile just ühte (kaalukat) sedelit uuriti ja puuriti, luubiga ja suure seltskonnaga. Seekord otsustati niipidi.