3

Surnud inimene saab tühisõiduarveid

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Toimetusse helistas proua (nimi toimetusele teada – toim.), kes kurtis, et Ragn Sells saadab kaks aastat tagasi surnud abikaasa nimele prügiveoarveid.

Proua ütles, et on prügiveofirmasse Ragn Sells korduvalt helistanud ja ka kohapeal käinud, kuid arved tulevad ikka tema Herjavas asuvasse suvilasse, kuhu oli kadunud abikaasa viimati sisse kirjutatud. Peamiselt tulevad tühisõiduarved, sest talvel ei ela suvilas kedagi.

Ragn Sellsi klienditeenindaja Aili Kaus ütles, et on inimese murega tuttav ja on helistajale ka selgitanud, et viimane peaks pöörduma Ridala vallavalitsuse poole. „Prügiveost vabastamise saab otsustada vallavalitsus, meie ei tohi omal algatusel vedu lõpetada,” selgitas Kaus.

Kaus lisas, et kuigi majapidamise omanik on surnud, kasutavad suvilat suvisel ajal omaniku lapsed, kuid pärandiasi on vormistamata. Kui majapidamist kasutatakse vaid suvel, on vallast võimalik taotleda prügiveost vabastamist talviti.

Ridala abivallavanem Helen Koppa kinnitas, et kogu prügivedu puudutav dokumentatsioon saab alguse vallavalitsusest. Vallavalitsus on see, kes saab prügiveost vabastada: kui majapidamist ei kasutata, siis päriselt, kui aga kasutatakse hooajati, saab vabastada näiteks talveks. Enne otsuse tegemist käiakse Koppa sõnul ka kohapeal, veendumaks, et keegi tõepoolest majapidamises ei ela.

Koppa lisas, et valla poole tuleks pöörduda ka juhul, kui eelmine omanik on surnud. Abivallavanem ütles, et kui surmajuhtum on registreeritud kohalikus omavalitsuses, võtavad vallaametnikud inimese enamasti ise registrist välja, kuid vahel võib juhtuda, et registrid ei ühildu või on tegemist ametniku eksitusega. „Kui surnud inimese nimele tuleb korduvalt arveid, tuleb sellest kindlasti vallavalitsusele teatada,” ütles Koppa.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
paul
paul

Tahan ka prygi eest maksta,aga ei tea kellele

vald
vald

moosib prügifirmat, inimene on see viimane lojus

Voivan
Voivan

Eks ta ikka maksab teispoolsuses arved Ragn sellsile teispoolsuse panka. Lihtsalt tahetakse 2 nahka võtta, ei muud.

wpDiscuz