1

Parima toiduaine piirkondlikul konkursil jahib võitu Haapsalu ettevõte Snakit Foods OÜ

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti_Parim_ToiduaineTänavu astub konkursil "Eesti parim toiduaine" võistlustulle 27 Eesti väikeettevõtet, kes on hindamisele esitanud kokku 57 toodet. Läänemaad on esindamas Snakit Foods OÜ kuivatatud veiseliha Beef Jerky Barbecue ja kuivatatud sealiha Pork Jerky Original.

„Väiketootjad on tänavu konkursile esitanud erakordselt põnevad tooted, mis paistavad silma nii huvitava koostise kui ka kõrge kvaliteedi poolest. Väiketootjate panus kodumaise toiduvaliku rikastamisse on asendamatu ja Eesti Parima Toiduaine konkursil osalemine on väikefirmadele hea võimalus oma uudistoodetele tähelepanu saada,“ sõnas Toiduliidu tegevjuht Sirje Potisepp.

Potiseppa sõnul on piirkondlik võit aidanud paljudel väiketootjatel saavutada suuremat tuntust ning laiemat kättesaadavust poeriiulitel. „Eesti Parima Toiduaine konkursi põhieesmärk on tunnustada kodumaist toidutoodangut ning edu hindamisel annab tootele kvaliteedigarantii, mida inimesed usuvad ja väärtustavad,“ selgitas Potisepp.

"Eesti parim toiduaine 2015" parimad piirkondlike väikeettevõtjate tooted selgitatakse välja neljas kategoorias: Lõuna-Eestis ja Põhja-Eestis kandideerib väikeettevõtete parima toiduaine tiitlile 17 toodet, Virumaal üheksa toodet ja Lääne-Eestis 14 toodet. Väiketootjate müügihittide seast valib žürii parimad tooted välja 17. märtsil Tartu Kutsehariduskeskuses ja 19. märtsil Tallinna Teeninduskoolis.

Eesti parima toiduaine piirkondlikku konkurssi viiakse läbi kaheksandat korda ja selles saavad osaleda väikeettevõtted, kus töötab kuni 50 töötajat ja mille aastakäive ei ületa 10 miljonit eurot.

2014. aastal pälvisid parima piirkondliku väike-ettevõtte toote märgid MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköögi Manu hõrk jõhvikakaste, Pure Line Product OÜ plombiirjäätis meega, Freezedry OÜ Külmkuivatatud maasikas ja Kuressaare Jäätis OÜ mustsõstraketšup.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
paul
paul

Ei noh kui snäkid on parimad siis sööge snäkke ja asi mutt.

wpDiscuz