Haapsalu linnavalitsuse teated

Kylaline

info@le.ee

Suur-Lossi tn 3 krundi detailplaneeringu eskiislahenduse
avalik arutelu

Teisipäeval, 17. märtsil kell 16 on Haapsalu linnavalitsuse saalis Suur-Lossi 3 krundi detailplaneeringu eskiislahenduse avalik arutelu.
Planeeringuga kavandatakse olemasoleva elamukrundi jagamine kaheks krundiks ja planeeritud kruntidele ehitusõiguse ning hoonestustingimuste määramine. Olemasolev krunt jagatakse nii, et ühele krundile jäävad olemasolev elamu ja abihooned ning teine krunt on hoonestamata. Hoonestamata krundile kavandatakse miljöösse sobiva elamu ja abihoone ehitamist.
Eskiislahendusega saab tutvuda 7.–18. märtsini Haapsalu linnavalitsuse fuajees esmaspäevast neljapäevani kl 8–17, reedeti kl 8–16.30 ja linna kodulehel www.haapsalu.ee.

Detailplaneeringu algatamine

Haapsalu Linnavalitsuse 05.03.2015 korraldusega nr 141 algatati Haapsalus Uus tn 3 ja 5 kruntide detailplaneering.

Haapsalu vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndis, Uue-Koidula tänavate miljööalal asuva planeeringuala suurus on 886m2.
Planeeringu eesmärk on olemasolevate elamukruntide ehitusõiguse muutmine ja omavahelise piiri muutmine, et tagada Uus tn 5 krundile sissesõit. Hoonestatud kruntidele määratakse ehitusõigus ja arhitektuursed hoonestustingimused olemasolevate hoonete laiendamiseks ja uute abihoonete ehitamiseks.
Taotletav krundi ehitusõiguse ettepanek käsitletavas piirkonnas on linnaehituslikult vastuvõetav ja kooskõlas Haapsalu linna üldplaneeringuga.

Kuna planeeringu algatamisega ei kavandata tegevust, mis oleks olulise keskkonnamõjuga KeHJS § 33 lg 1 p 3 mõistes, samuti ei sisalda detailplaneeritav tegevus KeHJS § 6 lg 2 toodud tegevusvaldkondi, mille puhul tuleb kaaluda keskkonnamõju strateegilise hindamise vajadust, otsustati mitte algatada Uus tn 3 ja 5 kruntide detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilist hindamist.
Planeeringu algatamise ettepaneku tegid linnale kruntide omanikud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments