Urmas Sukles jäi oma häältesaagiga rahule

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Urmas Sukles 4

Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: Arvo Tarmula.

Reformierakonna ridades Riigikokku kandideerinud Haapsalu linnapea Urmas Sukles parlamenti ei pääsenud, kuid ütles Lääne Elule, et on sellest hoolimata rahul saadud häältesaagiga.

Sukles kogus valimistel 661 häält. Suklese sõnul tegi ta võrreldes näiteks Rakvere või Viljandi linnapeaga päris hea tulemuse. 

Rakvere linnapea Mihkel Juhkami kogus oma ringkonnas 352 häält ja Viljandi linnapea Ando Kiviberg kogus 379 häält. "Kivimäe ja Hansoga, kes olid esinumbrid, ennast ei võrdle, aga nendega (Rakvere ja Viljandi linnapead – toim.) võrreldes ikkagi väga hea tulemus," lausus Sukles.

Kampaaniale tagasi mõeldes lausus Sukles, et tegi seda mõistlikkuse piirides. Sukles ütles, et väga reaalseks ta parlamenti pääsemist ei pidanud, sest Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa ringkonnas on määrav kaal just saarlaste häältel, mida teiste maakondade kandidaatidel pole kerge püüda.

"Mul on Haapsalus jätkuvalt väga suur​ väljakutse olemas," ütles Sukles. 

Reformierakonna üleriigiline tulemus oli Suklese arvates üllatavalt hea. "Arvasin, et Keskerakonna ja Reformierakonna vahe on väiksem, aga läks paremini," lausus Sukles. 

Linnapea sõnul võitis ta tuttavatega korraldatud ennustusvõistluse, sest uskus juba varakult, et nii EKRE kui Vabaerakond saavad parlamenti. Samas oli seoses sellega ka väikseid üllatusi. "Meeldivalt üllatas Andres Ammas," ütles Sukles, kelle sõnul saab sellest Haapsalule tulla ainult kasu, kui parlamendis on mitu Haapsalu inimest.

Seda, kas ta plaanib nelja aasta pärast uuesti Riigikokku kandideerida on Suklese sõnul veel vara öelda. "See [kampaania] oli väga hea kogemus. Need valimised on hoopis teistsugused kui kohalikud valimised," ütles Sukles.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments