1

Savisaar kutsus kandidaate valimiseelseid pingutusi kahekordistama

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Edgar Savisaar. Foto. Arvo Tarmula

edgar savisaar arvo tarmulaEdgar Savisaar Haapsalus kontserdil "Jaan Poska ja tema aeg". Foto: Arvo Tarmula

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar kutsus riigikokku kandideerivaid keskerakondlasi kahekordistama valimisvõidu nimel tehtavaid pingutusi, et teha tasa äsjasest uuringust nähtuv üheprotsendiline allajäämine Reformierakonnale.

"Kõik pingutused, mida olete plaaninud teha tänasest kuni valimiste päevani – tuleb kahekordistada," kirjutas Savisaar erakonna kandidaatidele. "Kui plaanisite olla tänaval iga päev neli tundi, siis tuleb olla kaheksa. Kui kavandasite käia ukselt uksele iga õhtu tunni, siis nüüd tuleb minna ja teha kaks. Kui plaanisite jaotada sada materjali, trükkige kakssada. Alustada tuleb nüüd ja kohe, mitte homme ja mitte ülehomme."

Postimehe tellitud EMOR-i uuringu järgi on praegu populaarseim Reformierakond 23 protsendiga, järgneb Keskerakond 22 protsendiga. Võrreldes eelmise küsitlusega on Reformierakond kaotanud kaks protsenti toetajaid, kuid Keskerakond säilitanud 22 protsendilise toetuse. Praegustest parlamendierakondadest on Sotsiaaldemokraatlik Erakond kasvatanud enda toetust kaks protsenti 18 protsendilt 20-le ja Isamaa ja Res Publica Liidu toetus on aga vähenenud 15-lt protsendilt 14-le.

"Nüüd on see siis juhtunud. Nagu ma mõned päevad tagasi ennustasin, käis Reformierakond Postimehe vahendusel välja EMOR-i uuringu, mis näitab nende üheprotsendilist edumaad Keskerakonna ees. Järgmised nädal aega räägivad nad ainult sellest ühest protsendist, nagu oleks see nende viimane lootusekiir ja samal ajal kindlasti maini, et sama uuring näitab tegelikult, et nende toetuse kaheprotsendilist langust samal ajal kui meie toetus on püsinud stabiilsena," kirjutas Keskerakonna esimees.

Savisaar kutsub kandidaate endale abilisi otsima. "Kõik, keda saate võtta appi kampaaniat tegema, tulgu nüüd. Seis on kriitiline, meie valijat püütakse hirmutada, meie asi on inimesi julgustada. Me seisame kindlalt muutuste poolel, me teeme ära tuhandeeurose alampalga, me kehtestame astmelise tulumaksu – aga ainult siis kui saame selleks rahvalt selge mandaadi. Kutsuge appi sõbrad ja lähedased. Tegutsege," kirjutas erakonna esimees.

"Eelvalimised käivad, olge aktiivsed. Selgitage inimestele igal kohtumisel, põgusal ja pikemal, et paraku ei saa Keskerakond oma valijaid aidata kui me ei võida Reformierakonda. Olgu me võit või ühehääleline, siis ja ainult siis saame päriselt midagi ära teha.

Kui vahe on üks protsent, siis tähendab see ligikaudu 5500 inimese häält valimistel. Kui keegi tahab mulle väita, et Eesti suurima liikmeskonnaga, kõige pikemate traditsioonidega erakond ei suuda tasa teha 5500-häälelist kaotusseisu kui valimiste päevani on jäänud üle nädala, siis ma naeran selle inimese välja," kirjutas Savisaar ja lisas, et "me suudame ja me oskame, kuid me peame tegutsema. Kui vajate minu abi, siis küsige. Side lõpp! Edgar."

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
seltsimehed, tööle!
seltsimehed, tööle!

viisaastaku plaan kolme aastaga.

wpDiscuz