Koluvere lossi omanik Aivar Reivik saab Lääne maavalitsuse tänukirja

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Maakondlikul Eesti Vabariigi 97. aastapäevale pühendatud vastuvõtul tunnustatakse Lääne maavalitsuse tänukirjaga Koluvere lossi kui Eesti arhitektuurimälestise ja Läänemaa olulise vaatamisväärsuse renoveerimise eest Aivar Reivikut ja Argonfeld OÜd.

2005. aastal ostis Aivar Reivik Koluvere lossi ning alates sellest ajast on kompleks vahelduva eduga valminud. Praegu on 3000 ruutmeetrilisse lossi planeeritud 25st toast valmis 10, lisaks saal, saun, sigarituba, köök koos restorani osaga (kuhu muuseas otsitakse kokka) ning muud ruumid.

10 aastat tagasi Koluvere lossi omanikuks saades, leidsid perekond Reivikud eest nigelas seisukorras hoone. Praeguse köögi asemel oli läbi 2 korruse ulatuv suur auk. Keldris oli meetrijagu pori ja sinna sajandite jooksul kogunenud olmeprügi, mille tühjaks tõstmiseks oli vaja kopp appi võtta. Esimesed kaks aastat kulusidki AIvar Reiviku ja tema abikaasa Tiina sõnul hoone prügist puhastamisele ja lammutustöödele.

Lossi on planeeritud kasutada hotellina, lossi esiküljel asuv Tallihoov ning ilmselt ka torn saab olema avatud kõigile huvilistele. Hetkel saab juba sisustatud ruume rentida ning suvehooajal on nädalavahetustel avatud ka kohvituba. Lossihotell on kavas aasta läbi käigus hoida, mis ilmselt loob üle 10 uue töökoha ja suvehooajal rohkemgi.

Mis puudutab sisekujundust, siis lossi 700 aastase ajaloo hulgast keeruline ühtset ajastut valida: “Teeme oma moodi, nii et meeldiks,” ütles Tiina Reivik, kes põhiliselt hoone sisustamisega tegeleb.

Eelmisel aastal tunnustati vabariigi aastapäeva vastuvõtul aasta ettevõtlusteona OÜ Kirs Engineeringu loodud keskkonda säästvat ja mitmeotstarbelist kombaini "Mülkameister".

Fotod: erakogu

(vasakult) Koluvere lossi omanik Aivar Reivik ja Läänemaa Arenduskeskuse juhataja Andres HuulKoluvere lossi omanik Aivar Reivik (vasakult) ja Läänemaa Arenduskeskuse juhataja Andres Huul.

Tiina Reivik kanalast päästetud tooliga, ühega vähestest mööblitükkidest, mis ka päriselt kunagi lossis on olnudTiina Reivik kanalast päästetud tooliga, ühega vähestest mööblitükkidest, mis ka päriselt kunagi lossis on olnud.

Katariina II poolt Koluvere lossi pagendatud Württembergi printsessi Auguste Karoline pilt lossi saalisKatariina II poolt Koluvere lossi pagendatud Württembergi printsessi Auguste Karoline pilt lossi saalis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
einoh
9 aastat tagasi

mina ka soovin ikka edu, tubli mees

külastaja
9 aastat tagasi

Edu!

kullamaalane
9 aastat tagasi

Suur rõõm, et Reivikuid tunnustati. Edu ilusale Koluvere lossile!

kass
9 aastat tagasi

Neljandal kollasel fotol on Eneseimetleja 21 sajansi sedööver.