0

Valimiskomisjoni esimees: Eelvalimisel osaletakse aktiivselt

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Alates tänasest kuni 25. veebruarini on võimalik eelhääletada maakonnakeskustes sõltumata isiku registrijärgsest elukohast. Haapsalus algas eelhääletamine aktiivselt, esimese paari tunniga oli oma kodanikukohuse täitnud üle kuuekümne valija.

„Üllatavalt aktiivne on,“ ütles Haapsalu kultuurikeskuses asuva valimiskomisjoni esimees Marina Kallas kella kolmveerand nelja paiku pärastlõunal Lääne Elule. „Kell 12 tegime jaoskonna lahti ja kella kaheni oli valijaid kogu aeg.“

Kui Lääne Elu jaoskonda jõudis, oli seal vaikne. „Valijimas on käinud 66 inimest,“ loetles komisjoni liige Annika Kallas. Ühtäkki oli jaoskond rahvast täis ning mõni minut hiljem oli kaheksa valijat taas oma otsuse teinud.

„Tööpäeva lõpus tuleb hääletajaid kindlasti veel,“ ütles Marina Kallas.

Valijaid oli käinud nii Haapsalust, Läänemaa eri paigust, mujalt Eestist ja kaugemaltki. „Üks valija oli näiteks Soomest,“ ütles Marina Kallas.

Valimisjaoskond on igal eelvalimispäeval avatud keskpäevast kuni õhtul kella kaheksani.

Eelvalimistel saab maakonnakeskustes hääletada vaid nende kandidaatide poolt, kes on üles seatud valija elukohajärgses valimisringkonnas.

Fotod: Urmas Lauri

Haapsalu valimisjaoskond 001 Haapsalu valimisjaoskond 011  Haapsalu valimisjaoskond 013 Haapsalu valimisjaoskond 020 Haapsalu valimisjaoskond 029 Haapsalu valimisjaoskond 034 Haapsalu valimisjaoskond 040 Haapsalu valimisjaoskond 043

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz