4

Juhtkiri: Kontor või punkt

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne Elu: kus suitsu seal tuld Ühest küljest pole selles midagi halba, et Omniva on otsustanud sulgeda Risti postkontori ja avada selle asemel postipunkti.

Postipunkt pakub kõiki universaalseid postiteenuseid, mida pakub ka postkontor. Postipunktis nagu postkontoriski saab saata pakke, kirju ja tähtkirju, teha makseid, tellida ajalehti ja ajakirju. Ristil pole muret ka sularahaga, sest alevikus on sularahaautomaat ja postipanka polnud ka postkontoris. Inimesel pole vahet, kuidas midagi nimetada, kas ta saab oma asjad aetud postipunktis või postkontoris. Peaasi, et saab.

Risti postkontori sulgemisest aga on saamas probleem, ja just sellepärast, et kõik näikse olevat korras, teenus jääb alles, võimalik, et isegi paraneb, aga tegelikult ei ole. Selleks, et asju ajada, peab postipunkti ka pääsema. Risti inimesed pääsevad sinna aga mitmel põhjusel üsna kehvasti. Postipunkt asub alevikust väljas, suure maantee ääres. Sinna ei vii kõnniteedki. Tankla territoorium on küll valgustatud, kuid suur jupp teeveert mitte. Kas see postipunkt ikka üldse mahub putka mõõtu poekese ruumesse?

Omniva otsus tekitas pahameelt ka kohalikus omavalitsuses, kes ei saanud postkontori sulgemisest teada mitte Omnivalt, vaid ajalehest. Juriidiliselt on jällegi kõik korrektne. Omniva ütleb, et sulgemisotsusest teavitavad nad kohalikku omavalitsust kuu aega ette. Et sulgemiskuupäev pole veel määratud, siis pole ka teavitatud.

Kas polnuks juuksekarva lõhki ajamise asemel lihtsam ja mõistlikum siiski aegsasti kohapeal teada anda, et Omnival on plaan postkontor kinni panna? Arutada, kas leiduks ehk kohapeal postipunktile mõni paslikum paik. Kui juuksekarva edasi lõhki ajada, siis nüüd pole Omnival ennast vaja kohalikule omavalitsusele teatamisega üldse vaevata. Ajakirjandus on ettevõtte eest selle suure ja raske töö ära teinud.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Koer
Koer

Üks külakeskne post oleks koeruslikult hea. Käid, tõstad jalga. Aga leida putka kuskil külataga metsas on jälle omnivalikult hea. Korra käid ja hüvasti.

kohalik
kohalik

Kas tõesti ei ole paremat kohta?!Enamik Ristil elavaid inimesi,kes kasutavad postkontori teenust;on eakad.Ja ma ei kujuta ette nende minekut sinna OMNIVA punkti!See on pikk maa eakete jaoks! On ju ka muid võimalusi,nagu näiteks Risti pood!

arvaja
arvaja

Ma ei mõista hästi, milles probleem. Kui olemas olevas postkontoris on niipalju käimist, miks seal siis käivet pole. Ühte korralikult toimivat asja ju keegi kinni ei pane. Kinni pannakse just ikka sellepärast, et seal ei käi keegi (või peaaegu keegi). Samuti probleem, et sinna ei lähe valgustusega teed (tule taevas appi), maal ei ole kaugeltki veel igas külas valgustusega teid ja meil on ikka valget aega piisavalt, et omad asjad ära ajada.

mujal
mujal

Maailmas ongi moodustatud keskused, kus on vajalikud instantsid: infopunkt, postiteenused, politsei, IT põhine tööhõive infopunkt jne. vajalikud teenused ühes kohas ja seda teenindab minimaalselt vähe teenindajaid.Ei pea ilmtingimata olema postkontor jne. eraldi

wpDiscuz