Risti postkontor kolib hamburgeriputkasse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

24. märtsist alustab Ristil Krooningi tanklas (Lihula mnt 15) tööd postipunkt. Risti postkontor pannakse kinni.

„Oleme tavapäraselt andnud postipunktile mõned nädalad sisseelamise aega ja seejärel sulgenud postkontori. Sama on plaanis ka Ristil,” ütles Omniva kommunikatsioonijuht Kadri Tonka eile Lääne Elule.

Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus ütles eile, et temale pole postkontori sulgemisest keegi midagi rääkinud. Postipunkti asupaika tanklas pidas Lõhmus äärmiselt ebaõnnestunud valikuks, sest tankla asub Risti alevikust väljas, sinna ei vii kõnniteedki.

„Sama hästi võiks postipunkti avada Marimetsa rabas. Vahet poleks,” ütles Lõhmus.

Lõhmus lubas postkontori asjus Omnivaga ühendust võtta.

Risti Krooningi tankla asub asulast väljas suure maantee ääres.

Tonka sõnul suleb Omniva postkontoreid ja avab postipunkte selleks, et postiteenuse kättesaadavust piirkonnas parandada.

„Peamiselt pikema lahtiolekuaja tõttu,” ütles ta.

Kui Risti postkontor on avatud kaks päeva nädalas kella üheksast hommikul kella poole viieni õhtul, siis tulevane tanklas asuv postipunkt on avatud iga päev, argipäeviti kella üheksast ja laupäeviti-pühapäeviti kella kümnest hommikul kella kaheksani õhtul.

Tonka sõnul suleb Omniva postkontoreid ka seal, kus külastatavus on väike.

Kohalikku omavalitsust teavitab Omniva Kadri Tonka sõnul kuu aega ette, kui on "jõudnud kokkuleppele partneriga, kes tahab võtta postiteenuse pakkumise enda peale".

Lääne-Nigula vallas tegutsevad postkontorid ka Paliveres ja Linnamäel ning postipunkt Taeblas.

Risti postkontoris ei olnud postipanka, sularaha saab Ristil sularahaautomaadist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
noor naine
9 aastat tagasi

risti pensionärid ei hakka seal ju käima see on nende jaoks liiga kauge osadel on ju jalad haiged nad käisid vanas kohas seal oli hea käia kodu ja poe vahe peal aga see on liiga kaugel vanurite jaoks saage ometi aru.seal ei hakka nii moodi keegi käima .vanas kohas oli hea ei olnud kaugel vanurite pärast naad ju ei jaksa seda teed ette võtta.saate aru või ei osad käivad ju raamidega ja mis moodi nad sellega sinna uude kohta lähevad.

POSTKONTORITÜLI: Vald peab postipunkti asupaika sobimatuks | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] sai Omniva otsusest sulgeda Risti postkontor teada Lääne Elu ajakirjanikult. Omniva ei ole kohalikku omavalitsust senini teavitanud. […]

Naine
9 aastat tagasi

See, et päevakäive väga väike (6€) on, on küll postiteenuse pakkuja enda süü. Näiteks minul tööinimesena polnudki võimalik postkontorisse saada, sest hommikul oli see veel kinni ja õhtul juba kinni.Lasin oma saadetised enamasti mujale viia. Kord kui küsisin, et miks ei võiks postkontor kasvõi ühel päeval nädalas õhtul kauem lahti olla, sain vastuseks, et töötaja elab Piirsalus ja ei saa õhtul koju. No ma ei osanud selle peale enam midagi kosta.Igatahes ei tea ma ühtegi tööandjat, kes lahtiolekuajad ühe töötaja järgi paika paneks.

väike
9 aastat tagasi

Uus postkast tuleb Läänemaa väravasse ringi keskele.

suuur Saab ka hääletada.

erks
9 aastat tagasi

mõttetus parem sulgema kõik ka haapsalus ja paneme tanklasse posti elama

Postkontor
9 aastat tagasi

tulebki viia asundusest kaugele, sest siis v6ib selle varsti vähese külastatavuse t6ttu hoopis sulgeda. Selline ongi meie regionaalpoliitika.

ann
9 aastat tagasi

Sm. Suur on pärit Lihulast ,kuid elab Ristil. Olgem täpsed.

Jaanus Karilaidi ja Neeme Suure avalik kirjavahetus Risti postkontori asjus | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] 24. märtsist alustab Ristil Krooningi tanklas (Lihula mnt 15) tööd postipunkt. Risti postkontor pannakse kinni, kirjutas Lääne Elu artiklis "Risti postkontor kolib hamburgeriputkasse". […]

Targutajale
9 aastat tagasi

Ristilt pärit Suur tegeleb sellega Toompeal. Kus on suure valla vallavanema sõna?

Pikker
9 aastat tagasi

Risti-rästi läbi Risti!