Üle 160 õpilasfirma kogunevad Tallinnasse laata pidama

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

õpilasfirma DankonÜle 160 õpilasfirma kogunevad laupäeval Tallinnase Rocca al Mare keskusesse laata pidama. Haapsalust on laadal Haapsalu Innovatsioonikeskuse Innokas õpilasfirma Haapsalu Aabits ja Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilasfirma Dankon.

Lisaks Eesti õpilasfirmadele osalevad laadal ka õpilasfirmad Rootsist, Gruusiast, Lätist ja Türgist. "Ka sel aastal on õpilased välja mõelnud ning valmis teinud palju erinevaid tooteid – näiteks leiab laadalt puidust kellasid, põnevaid lauamänge, mobiiliäppe, erinevat ilusat ja kasulikku käsitööd ja palju muud põnevat," märkisid korraldajad.

Laadal hindab õpilasfirmasid ettevõtjatest ning erinevate valdkondade spetsialistidest koosnev žürii, kes annab välja auhindu erinevates kategooriates parimatele. Ka külastajatel on võimalus osaleda publiku lemmiku auhinna valimisel. Žüriisse kuuluvad teiste seas ettevõtja ning poliitik Andrei Korobeinik, riigikogu liige Remo Holsmer, Kaubandus- Tööstuskoja peadirektor Mait Palts ja paljud teised.

Õpilasfirma on ettevõtlusõppe programm, mille käigus koolinoored loovad enda õpilasfirma, arendavad müügivalmis oma toote või teenuse ning toovad selle turule. Seeläbi saavad osalised praktilise kogemuse ettevõtlusest.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments