Riigikogus avati Jüri Arraku maal Eiki Nestorist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

aFEP_3583Eiki Nestor (vasakult) ja Jüri Arrak maali avamisel. Foto: Erik Peinar

Riigikogu esimeeste galeriis avati täna Jüri Arraku maal riigikogu esimehest Eiki Nestorist.

Koos Arrakuga maalilt valge katte eemaldanud Nestor tänas kunstnikku ning ütles, et koostöö Arrakuga oli väga huvitav. „Me kohtusime ateljees, samuti siin Toompeal, lisaks rääkisime mitu korda telefonitsi,“ lisas ta.

Arrak lausus, et portree tegemiseks peabki ta inimesega kokku saama, temaga rääkima ning tundma õppima. Maalil seisab Nestor käsi südamel, mis kunstniku sõnul sümboliseerib truudusevannet riigile.

Traditsiooni kohaselt on kõik taasiseseisvumisaja Riigikogu esimehed valinud Eesti kunstniku, kes tema portree maalib. Maalid on välja pandud Toompea lossi esimeeste galeriis, lõunatiiva II korrusel.

Ülo Nugise portree maalis Evald Okas 2000. aastal ning Toomas Savi portree Aapo Pukk 2003. aastal. Laurentsiuse portree Ene Ergmast ja Orest Kormašovi portree Toomas Varekist avati 2011. aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
See
9 aastat tagasi

nn.Nestori seadus,kus inimene ei saa oma väljatöötatud tööaasta eest üht pensioniaastat-tööaastat,kuna tema palgatase pole vastav (näiteks õpetatud medõde),vaid peab selleks töötama kolm aastat on inimeste üle irvitamine-ikka inimeste eest,sots.dem.erakond