Läänemaa teenetemärgi saavad Mati Mandel ja Sulev Saareväli

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mati Mandel. Foto: erakogu

Tänavu saavad Läänemaa kõrgeima autasu ehk Läänemaa teenetemärgi arheoloog ja ajaloolane Mati Mandel ning ettevõtja Sulev Saareväli, teatas maavalitsuse pressiesindaja.

Mati Mandel on pikaaegne Läänemaa ajaloo uurija ning andnud välja mitmeid Läänemaa ajalugu kirjeldavaid ning tutvustavaid raamatuid. Mandel on korraldanud Lihulas arheoloogilisi väljakaevamisi, on üks Lihula muuseumi asutajaid ning ka MTÜ Keskaegne Lihula asutaja. Ta on uurinud Läänemaa muinas- ja keskaega, sealhulgas Lihula linnust ja keskaegset alevikku arheoloogilise leiumaterjali kaudu.Tema sulest on ilmunud ilmunud raamatuid nagu “Läänemaa 5.-13.sajandi kalmed”, “Kurjuse aasta Lõuna-Läänemaal” „Kogu tõde Hirmus Antsust“, jt.

Sulev Saarevälja transpordiettevõte pakub aastaid stabiilset tööd läänlastele, olles samas ka üle-Eestiliselt arvestatav firma. Saareväli on tegev veel mitme äriühingu juhatuses ning ka tema pojad tegelevad ettevõtlusega Läänemaal. Saareväli on aastaid toetanud maakonna sporti ning kultuuri ja panustanud ka kirikute reaureerimisse. Ta on juhatuse liige vehklemisklubis En Garde ning Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Haapsalu Püha Johannese Koguduses.

Teenetemärid antakse üle 20. veebruaril maakondlikul vabariigi aastapäevale pühendatud vastuvõtul.

Läänemaa teenetemärk antakse Lääne maakonna arengule silmapaistva töö ja tegevusega kaasa aidanud ning maakonnale tunnustust toonud inimestele. Sellel aastal antakse vapimärki välja kolmandat korda.

Varasemalt on teenetemärgi pälvinud Ülo Kalm, Lehte Ilves, Zemfiira Tammik, Endel Vooremaa, Lembitu Tverdjanski ja Tiit Salumäe.

sulev-saarevali

Sulev Saareväli.

mati Mandel urmas lauri

Mati Mandel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Poolt!
9 aastat tagasi

Tõesti, Sulev ja Reio on ju tugevad tööandjad – tegijad !
Kellele ei meeldi, ei pea ju nendega töötama !

Arnold
9 aastat tagasi

Õnnitlen !

Ants
9 aastat tagasi

Õnnitlused ja Jõudu tööle !

ei tea
9 aastat tagasi

Häbi selliste kommijate pärast kes lihtsalt suurest vihast ettevõtlikke inimesi vihkavad. Palun tee ka ise midagi ,mis ühiskonnale kasulik. Vist on seda palju loota.

teame teame
9 aastat tagasi

Saareväli annetab spordile korra 200 euri ja kellab seda aastate viisi igale vastutulijale.

einoh
9 aastat tagasi

tohoh

mm
9 aastat tagasi

Õige otsus.