1

Tartu rahu 95. aastapäeva tähistatakse Läänemaal 95st küünlast koosneva küünlatee ja kontsertjumalateenistusega

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tartu rahu aastapäevTartu rahu aastapäeva tähistamine Haapsalus. Foto: Arvo Tarmula

2. veebruaril kell 18 on kõik huvilised oodatud Haapsalu lossiplatsi ette, Vabadussõja mälestussamba juurde, et tähistada Tartu rahulepingu aastapäeva, teatas Lääne maavalitsuse avalike suhete peaspetsialist Maris Saar.

Pärast mälestussamba juurde kogunemist viib küünlatee 95 küünlaga samba juurest Jaani kiriku juurde, kus toimub kontsertjumalateenistus. Kontserdil esinevad Haapsalu Põhikooli õpilased ning kõnelevad Lääne praostkonna praost Tiit Salumäe ja Kaitseliidu Lääne Maleva pealik Arnold Juhans.

Tartu rahuleping, millega lõpetati Vabadussõda, on Eesti diplomaatia algusaja suursaavutus ning näitab, et Venemaaga on võimalik läbirääkimisi pidada ja rahvusvahelisi lepinguid sõlmida.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
mälestusküünal
mälestusküünal

neile kelle kangelastegu lõppeb narvataguse ja petserimaa ärakinkimisega

wpDiscuz