2

Rannarootsi muuseum ja Iloni Imedemaa kandideerivad Muuseumirotile

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Iloni ImedemaaIloni Imedemaa. Foto: Arvo Tarmula

Täna toimub Rakveres muuseumide aastakonverents ja selguvad möödunud aasta parimad muuseumid ehk Muuseumiroti auhinna laureaadid. Õhtusel auhinnagalal antakse üle kümme auhinda erinevates kategooriates, lisaks eripreemiad. Läänemaalt on nominentide hulgas Rannarootsi muuseum ja Iloni Imedemaa.

Kultuuriministeeriumi muuseuminõuniku Marju Reismaa sõnul on tänane päev muuseumide jaoks aasta oodatuim sündmus. „Aastaauhindade konverentsil saavad muuseumitöötajad hea ülevaate oma kolleegide silmapaistvast tööst, see pakub alati hea võimaluse noppida nutikaid lähenemisi oma näituste või muude tegevuste jaoks,“ rääkis Reismaa. „Päeva tipphetk saabub muidugi õhtusel auhinnagalal, kui tehakse teatavaks möödunud aasta parimatest parimad kümnes erinevas kategoorias näitustest kuni muuseumi arendustegevusteni.“

Kokku esitati aastaauhindade konkursile 77 projekti, seast valisid muuseuminõukogu teemakomisjonid 29 nominenti 16 muuseumist. „Tihe konkurents oli näituste kategoorias, kuhu esitati 21 kandidaati ning haridustöö kategoorias, kus kandideeris 19 projekti,“ tõi Marju Reismaa välja.

Lisaks antakse välja kaks eriauhinda, millest EASi turismiarenduskeskuse tunnustus „Kõige turistisõbralikum muuseum“ on juba varasemast tuttav. Sellele lisandub esmakordselt Muinsuskaitseameti-poolne auhind muuseumi kui kultuurimälestise restaureerimise eest.

Aastaauhindade laureaadid selguvad õhtul algusega kell 18.30 toimuval auhinnagalal.

Aasta muinsuskaitsja muuseumis 2014 nominendid

  • Rannarootsi Muuseum – Korsi talu talgud
  • Eesti Vabaõhumuuseum SA – Estonian VERNADOC: rahvusvaheline dokumenteerimislaager Narva-Jõesuus (Pantelejevi villa)
  • Rannarahva Muuseum SA – Muinsuskaitsenädal Viimsis

Parim uus või renoveeritud muuseum või uuendatud püsiekspositsioon

  • Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid SA – „Olen alati siin. Ilon“
  • Eesti Meremuuseum – Jäämurdja Suur Tõll püsiekspositsioon
  • Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum – „Muusika ja teater läbi trepihalli“
NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
trackback
Iloni Imedemaa tuleb Rakverest koju Muuseumirotiga | Lääne Elu

[…] Muuseumiauhinnad anti üle täna Rakveres toimunud muuseumite aastakonverentsile järgnenud auhinnagalal. Kõik võitjad saavad endale pisikesed Muuseumiroti kujud (skulptor Tiiu Kirsipuu). Näituse ja püsinäituse auhinna võitjale jäävad rändauhinnana ringlema suured Muuseumirotid. […]

arvamus
arvamus

Eestis ringisõites kohtab muuseume igal nurgal. Nendel on omad juhatajad ja juhiabid, mis kaudselt riigi kinnimaksta. Sellist sotsiaalabi tüüpi ei ole vaja vaid sellised muuseumid peaksid olema erarahastada kui tuntakse vajadust….peagi riik hakkab ehitama eesti rahvamuuseumi aga kirikud ja muu pärand lagunevad…

wpDiscuz