0

Pressinõukogu uus liige on kohtunik Helve Särgava

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) nõukogu nimetas eile, 29. jaanuaril toimunud koosolekul Pressinõukogu uueks liikmeks Harju Maakohtu esimehe Helve Särgava ja vabastas liikmeksoleku aja lõppemise tõttu Meelis Eeriku, kes oli nõukogus neli aastat.

Pressinõukogu koosseis on: ajalehe Postimees peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap (esimees), sotsioloog ja Saar Polli juhataja Andrus Saar (aseesimees), Eesti Advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg, Saarte Hääle peatoimetaja Merike Pitk, Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht Sulev Oll, venekeelse Postimehe peatoimetaja Jevgenia Värä, Harju Maakohtu esimees ja kohtunik Helve Särgava, Pärnu Postimehe peatoimetaja Peeter Raidla, Kuku raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja ja Tallinna Tehnikaülikooli emeriitprofessor Ülo Kaevats.

Pressinõukogu on ajakirjanduse eneseregulatsiooni organ, mis pakub ajakirjandusega vastuollu sattunud inimesele või asutusele võimaluse leida kohtuväline lahendus. Nõukogu arutab kaebusi, mis laekuvad ajakirjanduses ilmunud materjalide peale. Kui Pressinõukogu liige on seotud arutlusel oleva kaebusega või kui liikmel on huvide konflikt, siis liige antud kaebuse arutlusel ei osale.

Lisaks Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtedele on Pressinõukoguga ühinenud Eesti Rahvusringhääling, Kanal 2, Delfi, raadio Kuku, Tallinna TV, BNS ja TV3.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz