Ajalehed protesteerivad salvetiste hävitamise eelnõu vastu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Tänased eesti päevalehed nõevad tavapärasest erinevad välja. Osa tekstist avaldatakse tsenseeritult, st mustade laikudema. Ajalehtede protesti põhjus on selles, et riigikogu saadikud saatsid komisjonide salvestiste hävitamise eelnõu finišisirgele.

"Kui salajane peaks olema riigikogu komisjonide töö? Mis saab istungite salvestistest?" küsis Postimees.

Postimees avaldas arvamusküljel küsitluse, kus vastanute pildide asemel on avaldatud vaid mustad siluetid. "Kes on kes? Mõistata ja võida auhind!," kirjutas Postimees. "Riigikogu liikmed on rääkinud komisjonide salvestustest kui korrastamata massist, millel pole väärtust."

Eesti Päevaleht avaldas artikli "Saadikud saatsid salvestiste hävitamise eelnõu finišisirgele" põhiseaduskomisjoni istungi protokolli nii, nagu see uue seaduse järgi välja võiks näha – ilma nimeliste seisukohtade ja hääletuseta, aga kohalolijate nimedega.

Tsenseerimisest ei pääsenud ka Eesti Ekspress. Lehes on poliitikute nimed tekstis mustaga kaetud.

Reprod: Urmas Lauri

Protest salvetiste hävitamise eelnõu vastu (1) Protest salvetiste hävitamise eelnõu vastu (2) Protest salvetiste hävitamise eelnõu vastu (3) Protest salvetiste hävitamise eelnõu vastu (4) Protest salvetiste hävitamise eelnõu vastu (5)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
hiir hüppas kass kargas
9 aastat tagasi

No ei ole seda protestimist ju kuidagi näha ega kuulda. Kui valimisteks määratud papp ikka lauale kukub siis avaldatakse resiimiparteide rekaalmi edasi. Stagneerunud riigi tunnuseks on see et ajakirjanduses domineerib võimule oodi laulmine mitte reaalse olukorra kajastamine. Kas te tõesti arvate et nüüd peaks kuidagi teist moodi olema. Vastavalt võimuresiimi toimimis koodile võetakse tööle ka ajakirjanikud ja pressiesindajad kõik ikka selleks et enda ajalehte paremini müüa. Pange tähele ega see teema siit elektrooniliselt kandjalt enam paberlehe kujule ei jõua tugi artikleid samuti ei tule.