Juhtkiri: Unustamatu ja ainus 2014

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

LE 25Tänavu sai selgeks, et postmodernistlik „ajaloo lõpu” soovunelm ei ole teoks saanud. Euroopa külje all Ukrainas puhkes verine relvastatud konflikt, mille õhutajana silma paistnud Venemaa saatis kõigile oma naabritele selge signaali: Vladimir Putin kavatseb deržaava nimel minna üle laipade. Jääb loota, et Venemaa agressiivseid ambitsioone tunnistavad endale lõpuks ka heaoluühiskonna pehmusega harjunud Lääne-Euroopa riigid, kes seni on eelistanud pigem pead liiva alla peita.

Silma torkas, et Eestis võimul olev partei ei jätnud kasutamata võimalust julgeoleku teemat odavalt riigikogu valimiste vankri ette rakendada. Peaminister Taavi Rõivase Ämari lennuväljal filmitud reklaamklipp oli ehe näide, et poliitpropaganda devalveerib julgeolekuteemat. Nii võib kergesti jääda mulje, et Eesti iseseisvus pole ohus. Jääb loota, et 2015. aastal on poliitikuil rohkem riigimehelikkust.

Igale inimesele on lõppev aasta unustamatu ja ainus. Teist sellist enam ei tule. Kel läks laps kooli, kes võttis naise. Kes oli õnnelik, kes õnnetu. Vahel on vaja kogeda ka ebaõnne, et mõista edukate rahulolupäevade väärtust. Lääne Elu soovib lugejaile ilusat aastavahetust! Uuel aastal oleme jälle lugejate teenistuses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments