Naisvehklejad said ilukaubamaja stipendiumi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vehklejate stipendiumVehlkemisliidu juht Margus Hanson (vasakul) ja kergejõustikuliidu juht Erich Tegamägi (paremal) koos stipendiaatidega. Julia Beljajeva, Erika Kirpu, Katrina Lehis, Tradehouse’i turundusjuht Laura Kuldkepp, Grit Šadeiko ja Rasmus Mägi. Foto: erakogu

Tradehouse Ilukaubamaja avalikustas täna viis Eesti noort tippsportlast, kelle vahel läheb jagamisele 20 000 eurone stipendiumifond. Konkursile laekunud 130 taotluse seast valiti stipendiaatideks kergejõustiklased Rasmus Mägi ja Grit Šadeiko ning vehklejad Julia Beljajeva, Erika Kirpu ja Katrina Lehis.

Tradehouse’i turundusjuht Laura Kuldkepp märkis, et ettevõttele tuli taotluste kõrge arv üllatusena. „Samas oli hea meel tõdeda, et Eestis on nii palju lootustandvaid noori, kelle eesmärk on rahvusvahelises spordis konkurentsi pakkuda ja läbi lüüa. 130 taotluse seast valikut teha ei olnud loomulikult lihtne, kuid usume ja loodame, et tehtud valik õigustab end. Siinkohal tahab Tradehouse kindlasti olla eeskujuks ka teistele Eesti ettevõtetele, toetamaks ja innustamaks meie noori sportlasi teel maailma tippu,“ lausus Kuldkepp.

20 000 eurone stipendiumifond jaotatakse sportlaste vahel järgmiselt: Rasmus Mägile läheb 7000 eurot ja Grit Šadeikole 3000 eurot, teine 10 000 eurot jaguneb võrdselt Julia Beljajeva, Erika Kirpu ja Katrina Lehise vahel.

Kõigi viie sportlase sõnul kulub stipendiumisumma peamiselt treeninglaagritega seotud kulutuste katmiseks.

Epeevehklemise 2013. aasta maailmameister Julia Beljajeva, tänavune MM-i pronks Erika Kirpu ja juunioride maailmameister Katrina Lehis avaldasid heameelt valituks osutumise pärast. “Olin väga õnnelik stipendiumi saamisest kuuldes, sest häid kandidaate oli väga palju. Väga hea meel, et valiti just mind!“ ütles Beljajeva. „Olen mitmeid kordi erinevaid taotlusi teinud ja väga enam ei lootnudki, nii et väga meeldiv ja rõõmus tunne oli,“ lisas Kirpu omalt poolt. „Võistluste ja treeninglaagrite peale kulub nii palju raha ning iga summa on oluline,“ rõhutas Lehis.

Stipendiaatidel on viie peale kokku praeguseks 40 rahvusvaheliste tiitlivõistluste medalit nii täiskasvanute kui ka erinevate vanuseklasside arvestuses, kaks kehtivat Eesti rekordit ning kolm võitu Eesti parimate sportlaste valimisel eri kategooriates.

Tradehouse tegeleb professionaalsete ilutoodete maaletoomise ja turustamisega, olles number üks partner iluteenindajatele üle Eesti. Ettevõte annab 20 000 euro suurust andekatele noorsportlastele mõeldud stipendiumit välja teist aastat. Mullu pälvis stipendiumi lootustandev noor rallimees Timmu Kõrge, kes saavutas oma ekipaažiga koos Erki Pintsiga Auto24 Rally Estonial auväärt 3. koha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments