Detsembris toimuvad Pivarootsis jõuluteemalised töötoad

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Haapsalu algkooli lapsed rannarootsi muuseumis

Lapsi juhendavad kogenud õpetajad. Foto: Arvo Tarmula.

Hanila vallas asuv Pivarootsi õppe- ja puhkekeskus korraldab 8.-14. detsembrini lastele mõeldud jõuluteemalisi töötubasid.

Töötubades saavad lapsed meisterdada juhendajate käe all jõulukingitusi. Näiteks saab valmistada küünlaid, jõulukaarte, helkureid, kuusekaunistusi ja palju muud huvitavat. "Need esemed saab koju kaasa," ütles Pivarootsi õppe- ja puhkekeskuse juhataja Katrin Kadakas.

Sellega antakse vanu käsitöötraditsioone edasi järgmisele põlvkonnale. "Meie mõte on, et ta (laps – toim.) saab selle asja valmistada. See on igaühele jõukohane," selgitas Kadakas.

Igas töötoas on ruumi 12 lapsele. Kokku saab Pivarootsi keskus vastu võtta 48 last. Kolmetunnise programmi sisse mahub kahe töötoa külastamine ja toitlustus.

"Üritame toitlustamise iga ilmaga õues teha. Püstkojas on pannkookide küpsetamine, lõkketulel on jõuluvorstid ja tee," lausus Kadakas.

Tema sõnul on võimalik väikeste lasteaialaste, kelle jaoks on kolm tundi võib-olla pikk aeg, jaoks kokku leppida ka lühemat kava.

Kolmetunnise programmi hinnaks on 12 eurot. Kadakas ütles, et sellist programmi korraldavad nad esmakordselt.

"Mõtte andsid Kõmsi lasteaed-algkooli lapsed ja pedagoogid, kes käisid meil septembris sügise sünnipäeva tähistamas. Nad mainisid, et meil on nagu muinasjutumaa, kus jõulukuul võiksid kadakate vahel ringi askeldada päkapikud," lausus ta.

Kuna otsiti võimalusi, kuidas pikendada keskuse hooaega, otsustatigi korraldada jõuluteemaline programm.

Tänu EASi toetusele on nüüd Pivarootsi keskuse peamaja soojustatud ja hoone küttekulud väiksemad, mis võimaldab pakkuda lastele põnevat meelelahutust ka talvel.

Pivarootsis on erinevaid lastelaagreid korraldatud juba 20 aastat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments