Läänemaa noored lõpetasid pika jalgpallihooaja

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Urmas Lauri

Eesti 2014. aasta noorte jalgpalli meistrivõistlused on Läänemaa noortele jalgpalluritele lõppenud. Kaheksa kuud, aprillist novembrini, kaheksa kestnud pallimängumaratonist võttis osa tervelt seitse noorte võistkonda kahest Läänemaa klubist.

Kõige edukam võistkond oli Lõuna Läänemaa Jalgpalliklubi C-klassi (2000-2001) naiskond. Lõuna-Läänemaa JK tüdrukud saavutasid kõrge 5.koha, edestades teiste hulgas näiteks Tallinna FC Florat.

Võistkond, kes just käesoleval aastal tegi oma debüüdi, mängis tõusvas joones ja lisaks punktidele koguti sügisringi lõpuks veel ka kõrget mängukvaliteeti.

Klubi kogus 17 punkti ja võistkonda kuulusid Marjana Kuldsaar, Johanna Lipp, Regle Kurnim, Karita Üksvärav, Anna Luuk, Brita Pikla, Hedi Tammsalu, Marian-Merit Ring, Inga-Garmen Küttmann, Gerttu Küttmann, Siret Põldäär. Marian-Merit Ring lõi 12 väravat ja oli sellega pingerea seitsmes tüdruk.

Eesti meistriks tuli Suure-Jaani United. Ühtlasi oli Lõuna-Läänemaa JK tütarlaste võistkond ainus, kes tegi kaasa Eesti meistrivõistluste kõrgeimas liigas.

Teine Lõuna-Läänemaa JK võistkond poiste D2-2003 klassi esindus mängis selle vanuserühma VII alagrupis ja saavutas tugevate Pärnu võistkondade järel 22 punktiga neljanada koha.

Esikoha võttis Pärnu JK, meie poisid edestasid aga Pärnu JK Kalev II ja Vändra Vaprust.

Kaks poissi saavutasid väravatelöömise edetabelis koha esikümnes-Virgo vallik oli II koha omanik 25 tabamusega ja Andero Polberk aga kümnes, 11 väravaga. Poisid, kes mängisid esimest aastat nii suurel tuuril, olid sügiseks saanud juurde enesekindlust ja palju kogemusi. Lisaks palju mänguaega ja mängimist erinevatel positsioonidel.

Läänemaa Jalgpalliklubi oli esindatud viie noorte võistkonnaga.

Kaks kõige nooremat võistkonda F-2006-2007 ja E1 2004-2005 mängisid Eesti noorte meistrivõistlusi samuti esmakordselt ja reglemendi järgi nendes vanustes veel tabelit ei peeta. Kuid siiski on trenerid oma võistkondadega rahul.

Mart Pulst lausus E1 poiste kohta ainult kiidusõnu. Eesmärk oli palju anda mänguaega ja läbi selle poisse arendada. Võidud võeti Kärdla võistkonna üle.

F-vanuserühma abitreener Triin Vellemäe kiitis samuti kõige nooremaid. Võideti enamus mänge ja kaotati ainult kolm kohtumist ja poisid said kõik mängida.

Läänemaa Jalgpalliklubi D1-2002 võistkond mängis treener Mart Pulsti arvates alla võimete. Eesmärk olid stabiilsed esitused, kuid nati jäi vajaka. Hooajal lisandus ja läksid ära mõningad poisid, seega oli kogu aeg katsetamist ka koosseisuga. Alagrupis VI koht, esikoht taas Pärnu JK-le. Marko Linnik oli Läänemaa poistes parim 20 väravaga ja sai selles arvestuses 9. koha.

Läänemaa JK C2-2001 poisid mängisid esimest aastat 11v11 vastu, ehk siis suurt jalgpalli. Sügisringi lõpuks oli C-liigas saavutatud III koht hea saavutus. A, B ja C liigad pannakse paika kevaringi tulemuste põhjal ja vastavalt asetatakse võistkonnad sügisringiks.

Võistkonna parimana lõi Lõuna-Läänemaa JK-st laenul olnud Reno Mark 13 väravat ja väravalööjate edetabelis sellega I koht, Marten Valk lisas kuuendana 8 väravat. Treener Pulst jäi üldjoontes poistega rahule. Liiga võitis Paide Linnameeskond.

Läänemaa Jalgpalliklubi mängis ka poiste B2-1999 liigas. Selle vanuserühma B-liigas näidati stabiilset ja kvaliteetset jalgpalli.

Treener Aavo Tomingas tõdes, et just see on vanuserühm, kes peab lähiajal esindama Läänemaa Jalgpalliklubi esindusvõistkonda. Siin on väga kohusetundlikud ja väga korralikult trennis käivad poisid, tõdes treener.

Lisaks suur tänu Lõuna-Läänemaa JK-le, kelle kolm poissi oluliselt võistkonda tugevdasid, lausus treener.

Võistkond saavutas selle vanuserühma B-liigas 15 punktiga III koha. Liiga võitis Tallinna Kalev. Võistkonna suurim väravakütt oli Lõuna-Läänemaa Jk-st laenul olnud Karl Mäger 19 väravaga. Veel olid suuremad väravakütid Kristo Enn ja Jako Kariste.

Seitse võistkonda ühel pallimängualal Eesti esivõistlustel, see on väikese maakonna kohta ülisuur saavutus.

Läänemaa Jalgpalliklubi treener Mart Pulst on rõõmus, et jalgpall on Läänemaa noorte hulgas popp. Üle saja noore Eesti meistrivõistlustel ja teist nii palju veel klubides, või koolide juures harjutamas-lausus treener.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
tublid
9 aastat tagasi

Lihula poisid ja tüdrukud Jaanuse käe all!