Lääne Elu paberleht laupäeval, 8. novembril

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Le 20141108Ridala võib minna Silma looduskaitseala pärast kohtusse

Juba aastaid koostamisel olnud Silma looduskaitseala (LKA) kaitse-eeskirja eelnõu, mille vastu on Ridala vald protesteerinud, on praegu ministeeriumidevahelisel kooskõlastusringil.

Ridala soovis, et tänavu kevadel valminud eelnõu saadetakse taas tutvumiseks ka vallavolikogule, kuid seda ei tehtud. „Vaatame ja ootame. Kui eelnõu siiski ilma Ridala volikogu arvamuseta kehtestatakse, siis otsustame, kas läheme kohtusse või mitte,” lausus Ridala abivallavanem Helen Koppa.

Loe homsest Lääne Elust, millega põhjendab keskkonnaministeerium seda, miks Ridalale uut kaitse-eeskirja eelnõud ei saadetud.

Eesti ainus idapreislane elab Haapsalus

Anne Rekkaro on sakslane, õigemini idapreislane, sündinud Königsbergis, mille venelased linna vallutamise järel Kaliningradiks nimetasid. 

Et ka eestlased teaksid, mis Königsbergis Nõukogude vägede sissetungi järel juhtus, on Anne pensionile jäädes tõlkinud ja kirjastanud kolm raamatut. „Königsbergi naised”, „Hingehobune Ivan” ja sel suvel ilmunud „Ma nägin Königsbergi suremas”.

Loe homsest Lääne Elust, milliseid õudusi pidi proua Königsbergis üle elama ning kuidas ta Eestisse sattus.

Aarne Taal tahab raudtee riigile tagasi müüa

OÜ Haapsalu Raudtee juht Aarne Taal soovib 1997. aastal erastatud Riisipere-Haapsalu-Rohuküla raudtee muldkeha müüa riigile või Eesti Raudteele.

Poole aasta pärast lõpeb Haapsalu Raudtee ja sihtasutuse Põhja-Läänemaa Spordi- ja Turismiobjektide Halduskeskus vaheline leping, mille alusel sai sihtasutus raudtee muldkeha ja pealisehituse jalgrattatee rajamiseks ja tasuta avalikuks kasutamiseks. Kui leping lõpeb, ei tule enam kuskilt raha raudteetammi säilimise tagamiseks.

Loe homsest Lääne Elust, mida arvab pakkumisest majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kas+nali
9 aastat tagasi

Hea äriprojekt …
ja riigilt raha jälle voolab ärimehe taskusse!