Õpetaja tapnud poiss tunnistas halba läbisaamist hukkunud pedagoogiga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Viljandi Paalalinna koolis esmaspäeval saksa keele õpetaja maha lasknud 15-aastane Vahur Ruut tunnistas politseiuurijatele, et tema eelnev läbisaamine pedagoogiga polnud hea.

“Poiss ütles uurijale, et tunnistab oma tegu. Noormehe arvates ei olnud tema ja saksa keele õpetaja omavaheline läbisaamine hea, kuid tunnistas samas, et pole sellest teistele koolitöötajatele ega vanematele rääkinud,” vahendas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina poisi sõnu.

Prokuratuur juhib samas endiselt tähelepanu, et tegemist on esialgsete andmetega ning kahtlustatava antud selgitused ja kuriteo motiiv vajavad täiendavat kontrolli.

“Politseinikud said hinnangu ka noormehe terviseseisundi kohta. Arstide arvamuse kohaselt vajab noormees viivitamatult ravi. Esialgu jääb poiss haiglasse, kus ta viibib arstide järelevalve all. Edasine sõltub paljuski arstide hinnangutest ja järeldustest,” selgitas Kostina.

Kriminaalasja kohtueelne menetlus jätkub – kuulatakse üle tunnistajaid ja määratakse vajalikud ekspertiisid, sealhulgas ka kahtlustatava suhtes kohtupsühholoogia ning -psühhiaatria ekspertiis.

15-aastase Vahur Ruudu tervis halvenes teisipäeval ja kiirabi viis ta haiglasse.

Ruut tulistas esmaspäeva pärastlõunal koolitunni ajal surnuks 56-aastast saksa keele õpetaja Ene Sarapi.

Esialgsetel andmetel oli tegemist poisi isale kuuluva seadusliku revolvriga, millest Ruut sooritas mitu lasku. Juhtumi uurimiseks alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel. Uurimist viib läbi Lõuna prefektuur ja juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
K
9 aastat tagasi

mahalaskmine muidugi miski lahendus ole aga eks me kõik teame seda, et neid õpetajaid mitte vähe ole,kes enne omapoolset terrorit ei lõpeta kui laps kooli vahetab. paraku üks asi lõpuks teiseni võib viia