Haapsallane protestib andmekeskuse vastu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalus elav Andrus Eltmaa saatis Haapsalu linnavalitsusele kirja, milles leiab, et Haava tänavale kavandatav andmekeskus on liiga kõrge ja et keskuse ehitamine tõstab Haava tänava liikluskoormust.

Eltmaa sõnul rikub andmekeskus selle piirkonna elanike ootust, et naabrusse ei rajata kõrgemat ehitist, kui olid endise tapamaja kümmekonna meetri kõrgused ja kolme korrusega hooned. Andmekeskuse kompleksi üks osa on aga ette nähtud nelja korrusega ja 16 m kõrge.

Veel paneb Eltmaad muretsema Haava tänaval kasvav liikluskoormus, sest tänaval on kõnnitee ainult ühel teepoolel.
Haapsalu linnaarhitekt Anu Joost ütles, et linnavalitsus kuulab ära planeerija selgitused ja kujundab seejärel Eltmaa kaebuse suhtes oma seisukoha. Linnavalitsusel on Eltmaale vastamiseks aega 30 päeva.

Hispaania ettevõtjad tahavad rajada Haapsallu kuni 200 miljonit eurot maksva andmekeskuse, mille ehitamisega loodavad nad alustada järgmisel aastal. Praegu on käsil andmekeskuse detailplaneeringu koostamine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
anto
9 aastat tagasi

täitsa peetis, andrus, rahu!

Vanas Haapsalus elanud ja elav linnakodanik.
9 aastat tagasi

Tegelikult tuleb tapamaja uuesti üles ehitada ja ümberkaudsed nii suured kui väikesed majad lammutada. Las siis tapamaja seisab uhkes üksinduses keset lagedat maad nagu kunagi oli. Kõik mis on sinna ehitatud segab rahulikku eksisteerimist ja reostab vanalinna, rääkimata autodest ja inimtegevusest, mida seal aastaid tagasi ei olnud.