Galerii: Õpetajate päev Oru koolis

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 36

Paljudes koolides on õpetajate päev üks tõeliselt mõnus päev. Õpetajad on tunniandmisest priid, lõpuklassi õpilased saavad nautida õpetaja rolli ning nooremad õpilastel on võimalus testida, kui tugevad on asendusõpetajate närvid. Just selline päev oli täna Oru põhikoolis.

Mõnel varasemal aastal on Oru kooli õpetajad oma ametipäeval pidanud koolitunnis õpilastena istuma, kuid tänavu said nad rahumeeli keskpäeval alanud aktuseks valmistuda.

Ühesksandikud Hanna-Maria Sell ja Anne-Mai Runtal olid täna muusikaõpetajad. Kuigi vahetunnikell oli juba helisenud, ei tahtnud teise klassi põnnide lauluhoog kuidagi vaibuda.

„Teise klassiga oli tund viiendike omast parem,“ nentis Hanna Maria, kui laulu „Kui sul tuju hea“ hoos õpilased tasahilju fuajeesse aktuse algust ootama sai suunatud. „Teise klassi omadel on väga hea muusikaline anne, rütmitunne, nad kuulavad ja kõik on perfektne,“ kiitis esimest korda õpetaja rollis olnud muusikahuviline Hanna-Maria Sell.

Lapsed istusid fuajee põrandal ja trepil aktuse algust ootamas, kidrapoisid timmisid muusikaõpetaja näpunäitel duure, mudilased seadsid end lauluritta. Õpetajad särasid toolireas, oodates, mis üllatusi õpilased neile tänavu pakuvad.

Laul lauldud ning õpetajaile kingid üle antud, teatas päevajuhina tegutsenud tänane direktor Martten Tiitsma, et nüüd saab ka iga asendusõpetaja onma päriskolleegilt kingituse.

Kooli pärisdirektor Andres Kampmann tunnustas kooli paremaid õpetajaid. Oru kooli aasta õpetajaks pärjati eripedagoog Anni Paaliste ning aastate õpetaja tunnustuse sai klassiõpetaja Aina Aasna.

Kui kingid vahetatud ning tunnustused jagatud, oli õpetajate tuba nii päris- kui ka asendusõpetajate päralt. Iga ühseksandik tegi oma tunnist kokkuvõtte ning nalja ja naeru oli küllaga. Õpilased said maigu suhu, mis tunne on õpetajal, kui ta neile tundi annab ning õpetajad tõdesid, et samalaadseid seiku, mis noortelt nagu varrukast pudises, on neist igaühega varemgi juhtunud.

Fotod: Urmas Lauri

Õpetajate päev Oru koolis 206 Õpetajate päev Oru koolis 203 Õpetajate päev Oru koolis 015
Ühesksandikud Hanna-Maria Sell ja Anne-Mai Runtal olid täna muusikaõpetajad.
Õpetajate päev Oru koolis 034 Õpetajate päev Oru koolis 040 Õpetajate päev Oru koolis 047 Õpetajate päev Oru koolis 055 Õpetajate päev Oru koolis 058 Õpetajate päev Oru koolis 063 Õpetajate päev Oru koolis 067 Õpetajate päev Oru koolis 070 Õpetajate päev Oru koolis 071 Õpetajate päev Oru koolis 075 Õpetajate päev Oru koolis 077 Õpetajate päev Oru koolis 078 Õpetajate päev Oru koolis 085 Õpetajate päev Oru koolis 094 Õpetajate päev Oru koolis 103 Õpetajate päev Oru koolis 109 Õpetajate päev Oru koolis 127
Oru kooli aasta õpetajaks pärjati eripedagoog Anni Paaliste.
Õpetajate päev Oru koolis 132
Oru kooli aastate õpetaja tunnustuse sai klassiõpetaja Aina Aasna.
Õpetajate päev Oru koolis 135 Õpetajate päev Oru koolis 146 Õpetajate päev Oru koolis 150 Õpetajate päev Oru koolis 156 Õpetajate päev Oru koolis 165 Õpetajate päev Oru koolis 166 Õpetajate päev Oru koolis 172 Õpetajate päev Oru koolis 175 Õpetajate päev Oru koolis 177 Õpetajate päev Oru koolis 181 Õpetajate päev Oru koolis 186 Õpetajate päev Oru koolis 187 Õpetajate päev Oru koolis 191 Õpetajate päev Oru koolis 194 Õpetajate päev Oru koolis 196

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments