Haapsalu fooriga ristmiku ümberehitus muudab liikluskorraldust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vanalinna ettevõtjad foto urmas lauriHaapsalu vanalinna ettevõtjad linnavalitsuse esindajatega kohtumisel. Foto: Urmas Lauri

Tallinna maantee ja Jaama tänava ristmiku ümberehitus algab 13. oktoobril. Valmis peab see saama 9. jaanuariks.

„Kui kõik läheb nii, nagu plaanitud, alustatakse 13. oktoobril ristmiku ümberehitamist,“ ütles Haapsalu abilinnapea Peeter Vikman eile õhtul vanalinna ettevõtjatega kohtumisel. Ristmiku ümberehituse hanke võitis Viamer Grupp OÜ, kuid tööde teostamise lepingule veel alla kirjutatud ei ole.

Ehituse ajaks ehitatakse ristmikule ümber piirdeaed, mis tähendab, et nii jalakäijate kui ka autode liiklus korraldatakse ehituse ajaks ümber. Kolme kuu jooksul on oluliselt tihedam liiklus nii Tamme kui ka Kuuse tänaval. Neid tänavaid kaudu korraldatakse ümbersõit.

"Kuuse tänav muutub peateeks teiste tänavate suhtes, Liinibussid hakkavad sõitma Kuuse ja Mulla tänava kaudu bussijaamani," ütles Vikman.

Ristmiku ümberehitus läheb maksma 600 000 eurot, millest linnal tuleb omaosalusena tasuda kümnendik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
9 aastat tagasi

Sa Lemps oled hitu.

Stopp
9 aastat tagasi

Küsimus, kas linnavalitsuses valitsebki kogu aeg suur segadus? Sõitsin Lihula poolt ja üle viadukti sõites on juba STOP märk üleval. Teab keegi, mis toimub? Tööd ristmikul pidavat hakkama alates 13.oktoobrist.

Lemps
9 aastat tagasi

Suurtele autode linnasõidu keeld. Hiiumaa praamiliiklus samuti sulgeda 3 kuus ja mure murtud.

Irmale
9 aastat tagasi

Täna on juba hilja lahendusi pakkuda. On näha, et linnas liikluskorralduse spetsialiste ei ole. Ja kui keegi hakkab juhtima tähelepanu kitsaskohtadele, siis tõusevad mõningad linna “turvamehed” kohe tagajalgadele.

üllatunud
9 aastat tagasi
Reply to  Irmale

Kuidas ei ole eksperte? On Parbus , Sukles ,Põld ja Vikman ,kas mõne nägu laia naeratusega jättis sellise mulje,et nad teedeehituse midagi ei tea? Irw

üllatajale
9 aastat tagasi
Reply to  üllatunud

Sorry, eksisin. Need, keda sa nimetasid, on tõelised liikluskorralduslikke teadmistega. Sahinad räägivad ka, et Sukles ja Põld lähevad homme koos Ukrainasse sealse liikluskorraldusega tutvuma.

just,just
9 aastat tagasi
Reply to  üllatajale

Nojah, Ukraina on neile mõlemale paras koht, olematu närvikavaga juhid nagu nad mõlemad on….aga ehk torti ja veini ikka pakutakse lisaks raskele tööle,mida reisid endaga kaasa toovad.Sukles ikka premeerib Ukrainaga lojaalsemaid ja Põld ongi tegelikult rohkem Suklese kamraad kui Karilaiu ,viimase käest saadi vaid tulus töökoht,muule keskerakondlikele vaadetele on siiani vilistatud. Ei teagi kellele “õnne” soovida või kellele mitte?

Irma
9 aastat tagasi

Niine tänaval (Tallinna mnt ja Kuuse tn vahelisel lõigul) tuleks ka parkimine keelata, sest hetkel seal kahesuunaline liiklus ei toimi. Parkivad autod takistavad liiklust. Vahel on seal ka veel buss pargitud.

Minni
9 aastat tagasi

Juhhuu terve rida ekspertide hinnanguid, kuid ühtegi paremat lahendust nendest ridadest lugeda pole. Teed kriitikat, oska pakkuda ka alhendus. Jüudu eksperdid!

tohe
9 aastat tagasi

Nalja nabani ja seda mingit müstilist kolm kuud.Vist tuleb ka tunnel ning viadukt.Karta on,et Haapsalu rahvas tsirkuses ei naera enam kunagi!

Jorh
9 aastat tagasi

Noh nalja hakkab saama, lugedes Vikmani juttu liikluse ümberkorralduse kohta.

Arvamus
9 aastat tagasi

Suured autod peaks suunama Tamme tänavalt ja sealt Raudtee tänavale. Pole vist eriti meeldiv pilt hommikuti Kuuse kooli ees, kus ummikud tekivad. Lapsed tahavad üle tee ja nende vanemad kusagil peatuse teha, et neid sinna lasta.

Jorh
9 aastat tagasi

Mida ehitatakse kolm kuud? Selle ajaga on võimalik 10 kilomeetrit teha.

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  Jorh

Kui see piirdub ikka vaid kolme kuuga!? Vaadates neid “asjatundjaid”,siis kahtlen….