25

Karilaid: maavanemate nimetamine on demokraatia farss

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo TarmulaKeskerakonna juhatuse liige ning Saaremaa piirkonna esimees, Haapsalu volikogu esimees, Eesti Linnade Liidu juhatuse liige Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Eesti Linnade Liidu juhatuse liige Jaanus Karilaid leiab, et siseministri Hanno Pevkuri otsus nimetada Lääne-Viru maavanemaks järjekordne parteikaaslane kaugendab Eestit avatud ühiskonnast. Karilaid nimetab maavanemate tänast rolli kriminaliseerimata dopinguks, mille üle peaks arutlema ka Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjon.

“On kahetsusväärne, et maavanemate määramine on muutnud ainult partekontorite mängunuppudeks, mille peamine eesmärk on valmistuda Riigikogu valimisteks,” ütles Karilaid, “parteilised maavanemad ei suuda seista piirkondliku arengu eest ja tagada kõikide omavalitsuste üle võrdse intensiivsusega järelvalvet. Selline erakondlik maavanemate kaaperdamine võib olla ka üks põhjustest, miks maakonnad inimestest tühjenevad — kodustatud maavanemad lihtsalt ei julge valitsuselt nõuda tegusat regionaalpoliitikat.“

Karilaid märkis, et maavanemate varjatud kulusid valimiskampaaniates osalemisel peaks hindama ka Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjon. “See on väga halb näitaja, kui nimetatud varjatud pistis toimub avalikkuse abitul pealtvaatamisel. Maavanemate politiseerimise teema peitmine ei aita kaasa Eesti avatumaks ja kaasaegsemaks arendamisel,” lisas Jaanus Karilaid.

Täna teatas siseminister Hanno Pevkur, et esitab Lääne-Viru maavanema kandidaadiks oma erakonnakaaslase, praeguse Rakvere Linnavolikogu esimehe, Marko Tormi. Maavanema nimetab viieks aastaks ametisse valitsus.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
olaf
olaf

J. Karilaid on õigel teel. On aru saanud, mis on demokraatia ning kuidas see toimib. EV -s puudub demokraatia, enamus rahvast lamabakari.

Karl Marx
Karl Marx

Läänemaa Elukeskkonna Tuleviku-uuringute Sihtasutuse nõukogu liige

kodanik
kodanik

Tundub,et sa ei ole kogu öö Karilaiu pärast magada saanud, aga nüüd kus oled kõik selle välja otsinud,kuhu ta kuulunud või kuulumas on, siis loodetavasti ei ole sa nii naiivne,et arvad, et sellise pagasiga mees võiks marutaudi vastu vaktsineerimata olla ja paljas puremine juba noort meest nii kergesti ei murra,mida aga paraku reformierakonna Haapsalu liidri ja linnapea kohta öelda ei saa.

Karl Marx
Karl Marx

lisan veel härrale tiitli: Erakondade rahastamise järelvalve komisjoni liige

Karla Marlale
Karla Marlale

Vaat nüüd ma saan aru, miks ta ainult vingub ja ei ole millegagi rahul. Või ma eksin?

Karl Marx
Karl Marx

Keskerakonna juhatuse liige ning Saaremaa piirkonna esimees, Keskerakonna Läänemaa liider, Haapsalu volikogu esimees, Eesti Linnade Liidu juhatuse liige, Keskerakonna Läänemaa piirkonna juht aastast 2005, Riigikogu keskfraktsiooni nõunik aastast 2005 võiks suuta ikka veidi enamat kui sisutult kõiki kogu aeg kiruda ja seletada mis on maailmas valesti. Ja kui keegi julgeb siin mainida, et mees, mis sa koguaeg siin niisama lahmid, siis tormab ta kohe ise või tema “kodanikud” siia seletama, et aga teised ju ka ei tee midagi asjalikku või õigesti…

kodanik
kodanik

Ka Karl Marx ,juudi päritoluga saksa filosoof ja revolutsionäär suutis rohkemat kui sisutühjalt klähvida.

kodanik 4
kodanik 4

mees ei suuda ise midagi korda saata, lahmib niisama paremale-vaskule, kogu aeg on keegi teine süüdi

Maris
Maris

las poiss kirjutab, nii ilus on lugeda

kodanik
kodanik

Ok,sõimate Karilaidu,aga viisakas oleks ka sealjuures lisada kasvõi üks nimi,keda võib tegijana esile tõsta!? Hetkel võib teid samuti tühipaljaste klähvijatena võtta,mida pole isegi ilus lugeda.

aga
aga

SUKLES ,vaadake kui ilusti oskab ta rahavoogude suunamist,pole palju vaja arvata miks,kindlalt on ta seda õppinud kuskil

kodanikule 2
kodanikule 2

Muidugi, te valite Luige ,kes paar kuud enne valimisi kohale lendab,eks igaüks sätestab oma prioriteedid ise. See on ju kasu toonud nii paljudele läänlastele või eestlastele üldse?!

Maris
Maris

eks ta ole jah. On siiski väike vahe, kas klähvib koer või volikogu esimees. Mida muud see siis on, kui mitte klähvimine.

kodanik 2
kodanik 2

selleks, et ta kõigi kallala aina vingub, ise midagi tegemata, me teda ka ei vali…

kodanik
kodanik

Ega me neid vaikima valigi ja volikogu esimees üksi linna ei ehita. Aga kui rahul ei ole,siis oleks viisakas keegi eeskujuks tuua. Kui Karilaid üksi klähvija on,siis ei tohiks ju raskusi olla mõni mitteklähvija nimetada, aga tundub,et kedagi tegijat ka nimetada ei suudeta,seega sõimame seda,kes parasjagu pildis või? Pealegi meil kõigil on võrdne võimalus juba 3 aasta pärast volikokku kandideerida ja silmad ette teha.

Mart
Mart

Karilaid ajab juba aastaid täiesti sisutut pläma. Ega Lauri Luigest enam suurt maha jäägi.

kodanik
kodanik

linnaosavanemad on täna linnapea kogukondlikud abid, aga maavanem peaks olema riigiesindaja ja järelvalvaja kohal. aga eks selliste valedega soositakse neokommunistide laamendamist Stenbockis

tere...
tere...

…Jaanus

haapslane
haapslane

See Karilaid hakkab vähe üle maksa juba viskama oma arvamiste ja süüdistamistega.

kodanik
kodanik

Kui sulle meeldib igasuguste probleemide eitamine,siis neid eitajaid on küllaga nii Haapsalus kui valitsuse eesotsas, naudi aga!

Ise
Ise

Karilaid, kes sa ise oled? Ka sind suunas ju keskpartei külvivolinikuks siia. Egas millegi tõsisema asjaga sa tegeleda ju ei oska. Tegelesid sooja hinnaga, tegelesid õhtuse bussiga Tallinnast Haapsallu, Swdbank oli ka sinu hammaste vahel, kas ka midagi tõsisemat? Oled end sokutanud Tallinn Haapsalu rongiveeremi peale vagunisaatjaks ja ei rohkem midagi, aurukatla juurde sul veel asja ei ole…

kodanik2
kodanik2

vaata ikka seaduse mõtet, hea mikk. kui pead seda loomulikuks, siis oled juba olemuselt rikutud, ja selle tunnistamine on sulle endale liiga valus.

wpDiscuz