Haapsalu võõrustas rahvusvahelist konverentsi

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

ornitoloogid

Rahvusvaheline ornitoloogide seltskond  käis Põgaris linde vaatlemas. Foto: Arvo Tarmula.

Paarikümne riigi ornitoloogid arutasid möödunud nädalavahetusel Haapsalus, kuidas kaitsta kurvitsaliste seltsi kuuluvaid kahlajaid. „Arutati, kuidas rahvusvahelist koostööd tõhusamaks muuta,“ ütles ornitoloog Tarvo Valker. 

Paljud kahlajad pesitsevad Matsalus ja Noarootsis, kuid talvituvad Lääne-Aafrikas või Aasias. Valker ütles, et Eestis on kahlajail paremad tingimused kui talvitusaladel, kus nad on intensiivse põllumajanduse tõttu  kaotatud elupaikade pärast suuremas ohus. 

Kahlajaid on Eestis 25 liiki. Nende seas on ka I kategooria kaitse all olevad tutkas ja niidurüdi, kellele on Eesti väga tähtis pesitsuspaik. Eestis oli kahlajate töörühma konverents esimest korda.

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments