0

Statistikaamet: Enamik saagist on koristatud

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

15. septembriks oli koristatud 93% teravilja, 82% rapsi ja rüpsi ning 54% kartuli kasvupinnast, teatab Statistikaamet.

Tänavune saagikoristus toimus keerukates ilmastikuoludes, samas nii talivilja kui ka suvivilja saak koristuspinna hektarilt oli mullusest suurem. 2013. aastaga võrreldes on suurenenud ka rapsi ja rüpsi ning herne saagikus, samas kartuli saagikus on vähenenud.

Esialgsetel andmetel kasvatati Eestis 2014. aastal teravilja 334 500 hektaril, sellest on teraks koristatud 93%. Koristatud pinna hektarilt saadi keskmiselt 3838 kilogrammi teravilja, sealhulgas rukist 3326, nisu 4084, otra 3829 ja kaera 2696 kilogrammi. Osa teraks külvatud vilja koristatakse haljasmassiks.

Rapsi ja rüpsi kasvatati kokku 79 900 hektaril. Enamik talirapsist ja -rüpsist on koristatud, samuti 70% suvirapsi ja -rüpsi kasvupinnast. Koristatud pinna hektarilt saadi keskmiselt 2206 kilogrammi rapsi- ja rüpsiseemet.

Kartulit kasvatati 6300 hektaril, millest 54%-l on kartul võetud. Koristatud pinna hektarilt saadi keskmiselt 14 881 kilogrammi kartuleid.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz